Ford Tourneo Custom MHEV személyszállító

 A tovább tökéletesített 2,0 literes EcoBlue dízelmotorral a Ford Tourneo Custom üzemanyag-fogyasztása akár 6 százalékkal is csökkenhet. Egy új, erősebb, 185 lóerős változat is megjelenik a kínálatban

 A szegmensben elsőként kínált 48 voltos EcoBlue Hybrid hajtás tovább csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, különösen az araszoló városi forgalomban

 A fejlett vezetéssegítő technológiák sorában immár az Aktív Parkolóasszisztens és a Sávtartó Asszisztens is szerepel

 A nyolc/kilencüléses Tourneo Custom személyszállító eladásai tavaly 28 százalékkal nőttek Európa szerte, tavaly itthon 1436 darab 8 és 9 személyes Ford kisbusz talált gazdára, amely a piac közel 35 százalékát jelentette.

A Ford továbbfejlesztettei a Ford Tourneo Custom személyszállítót, melynek kínálatában itthon is megjelenik egy üzemanyag-takarékos 2,0 literes EcoBlue dízelmotor, egy innovatív, új EcoBlue Hybrid hajtáslánc, valamint olyan kifinomult vezetéssegítő technológiák, mint az Aktív Parkolóasszisztens.

Az autó üzemanyag-fogyasztását – és ezzel együtt üzemeltetési költségét – akár 6 százalékkal* is csökkenti a Ford fejlett, 2,0 literes EcoBlue dízelének új, 185 lóerős változata, amely magasabb teljesítményével és 415 Nm forgatónyomatékával sokkal élénkebben mozgatja majd az akár kilenc személlyel és csomagjaikkal megterhelt járművet.

A felfrissített Tourneo Custom a kategória első modellje, amely 48 voltos mild hibrid technológiával is megrendelhető, tovább csökkentve ezzel az autó üzemanyag-költségeit. Az új EcoBlue Hybrid változat további 3 százalékkal fogyaszt kevesebbet (WLTP mérés szerint), és előnyei különösen az araszoló városi forgalomban mutatkoznak meg.

A kínálatban fejlett technológiák segítik a parkolást, a vontatást, a balesetek megelőzését, sőt még a gyorshajtás miatti büntetések elkerülését is.

“A Tourneo Custom legutóbbi generációja gyors és látványos sikert aratott a legkülönfélébb vásárlói csoportokban: a prémium transzfer-szolgáltatók közt, a nagycsaládosok körében és a hétvégi kirándulók közt egyaránt,” mondta Szabó Attila, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója. “Az erősebb és takarékosabb 2,0 literes EcoBlue motor és az új, különleges EcoBlue Hybrid opciók most tovább csökkentik az autó üzemeltetési költségét, még vonzóbbá téve a Tourneo Customot a vásárlók számára.”

A vadonatúj, prémium minőségű utastérrel és stílusos, új orrkialakítással 2018 közepe óta elérhető új Tourneo Custom személyszállítóból a Ford itthon 3156 darabot értékesített tavaly, ami a szegmensben Európai szinten is egyedülálló 51 százalékos piacrészesedésnek felel meg.