Forgalomkorlátozás lép életbe júliustól a szolnoki Hetényi Géza kórháznál

     Ideiglenes forgalomkorlátozást vezetnek be július 1-jétől a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetnél, ahol marási és aszfaltozási munkába kezd a Swietelsky Kft. – közölte a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerdán az MTI-vel.

    A közlemény szerint a teljes szakaszon útszűkületre és sávlezárásokra kell számítani. A kórházzal szemközti oldalon lévő sávokban a kétirányú forgalmat és a buszmegállók megközelítését továbbra is biztosítják – írták.


    Jelezték azt is, hogy a kórház felőli oldalon lévő két forgalmi sáv és az útszélesítések kopórétegezése után – várhatóan július 7-től – a forgalmat ráterelik az elkészített új aszfaltozásra, így a munkák a kórházzal szemközti oldalon lévő sávokban folytatódnak.


    A munkálatokat “a kórháznál történő kanyarodósávos csomópontok építése és jelzőlámpás forgalomirányítás bevezetése” elnevezésű projekt során végzik a szakemberek – olvasható a közleményben.


    Az MTI korábbi híre szerint a 286 millió forintos beruházás során a jelenleg kétszer kétsávos út kialakítás mellett a Tószegi úton, a kórház szolgálati bejárójánál lévő lámpás csomópontnál, a város felé haladó irányból önálló balra kanyarodósávot, a városból kifelé haladó irányból önálló jobbra kanyarodósávot alakítanak ki. A szolgálati bejáró előtt, a 402-es számú főúttal párhuzamosan új gyalogos-átkelőhely létesül. A kórház parkolójának bejárata előtt a város felé haladó irányból is önálló balra kanyarodó sávot alakítanak majd ki.