Gépátvétel is, meg nem is…

Papírmunka kipipálva, de a járművek még mindig sehol: a Qualisport Racing együttesének egy része csütörtökön megérkezett Moszkvába, ahol letudták a 2017-es Silk Way Rally adminisztratív ellenőrzését, a technikai gépátvételre azonban várniuk kell, flottájuk ugyanis a fehérorosz határmizéria miatt még mindig úton van. De legalább már Oroszországban…

Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és a szervizcsapatot erősítő Toma József az Opel Dakar Team tagjaival együtt landolt csütörtök reggel a Vnukovo repülőtéren, ahonnan azonnal a Luzsnyiki Stadionhoz siettek. Azzal tisztában voltak, hogy a járműveik még nem lesznek ott a szervizparkban, hiszen a négy napja úton lévő, a fehérorosz határon előbb feltartóztatott, majd visszafordított szerelvénynek ezer kilométeres kerülővel sikerült csak belépnie Oroszország területére. A dunaszentbenedeki kamionos csapat – amely egyébként negyedszer rajtol a Silk Way Rally-n – jelenlévő tagjai jobb elfoglaltság híján letudták az adminisztratív ellenőrzést és az egyéb papírmunkát, így nincs más hátra, mint a technikai ellenőrzés.

„Reggel érkeztünk repülőgéppel, mi szerencsésen ideértünk, a srácok viszont még mindig úton vannak. Annyit szerencsére már tudunk, hogy az ezer kilométeres kerülő után sikerült belépniük Oroszországba és után vannak Moszkva felé. Néhány száz kilométer még hátravan, mire ideérnek, de most már szerencsére körvonalazódik, hogy nem fogjuk lekésni a rajtot. A szervezőktől ígéretet kaptunk arra, hogy amennyiben szükséges, akár éjjel is megejtik a technikai ellenőrzést. Az adminisztratív tennivalókon túl vagyunk, ezzel töltöttük a mai napot, illetve nézelődtünk is egy keveset a Luzsnyiki Stadion környékén. Most még szebb itt minden, mint korábban, ami nem is csoda, hiszen jövőre ez lesz a labdarúgó-világbajnokság legfontosabb helyszíne” – mondta Kovács Miklós, a Qualisport Racing pilótája, aki Czeglédi Péter navigátorral és Ács László fedélzeti szerelővel együtt alkotja a Scania Qualisport Torpedo versenykamion legénységét.

A 2017-es Silk Way Rally július 7-én, a Vörös téren az ünnepélyes rajtceremóniával folytatódik, majd másnap futják a viadal első szelektív szakaszát. A július 22-i befutóig összesen 14 menet és egy pihenőnap vár a terepralis világelitet felsorakoztató mezőnyre: az össztáv 9600 kilométer, amelyből a mért szakaszok 4100 kilométert tesznek ki.