Goodwoodban debütál a Ford Mustang Mach 1

A Ford ma bejelentette, hogy Európában most először lesz kapható a korlátozott darabszámban gyártott, nagy teljesítményű Mustang Mach 1.

Az Egyesült Királyságban megrendezett Goodwood SpeedWeek versenyhétvégén lép először színre Európában az eddigi legerősebb sorozatgyártású Mustang, amit immár a kontinens vásárlói is megrendelhetnek.

A látványosan feltuningolt Mach 1 továbbfejlesztett aerodinamikai megoldásokkal, különlegesen kalibrált 460 lóerős, 5,0 literes V8-as motorral1 és a versenypálya-használathoz megfelelő, nagyobb kapacitású hűtőrendszerrel készül.

Végre egy Ford erőforrás, ami nem akar Eco-nak látszani!

A Mach 1 az első sorozatgyártású Mustang az európai piacon, amelyben nagy teljesítményű TREMEC hatfokozatú manuális sebességváltó működik; ebben az egységben fordulatszám-szabályozó technológia könnyíti meg a sima visszakapcsolást, és hatékonyabb olajhűtő rendszer biztosítja, hogy az szerkezet jól bírja a fokozott igénybevételt. A vásárlók a Ford tízfokozatú automata sebességváltóját is megrendelhetik, amelynek olajhűtését szintén optimalizálták a mérnökök, a vezérlő szoftvert pedig átprogramozták, hogy a váltómű országúton és versenypályán egyaránt optimális teljesítményt nyújtson.

Ugyancsak a kettős használat miatt került az autóba a speciális futómű is: a MagneRide® 2 lengéscsillapítók, az egyedi tekercsrugók, stabilizátorok és bekötési pontok még komoly kanyarterhelések mellett is stabil irányíthatóságot biztosítanak. Az elektromos szervokormány (EPAS) áthangolt szoftvere biztosítja, hogy a Mach 1 minden eddiginél precízebben reagáljon a vezető utasításaira.

Mindezek eredményeképpen megszületett a leggyorsabb sorozatgyártású Mustang, amit az európai vásárlók valaha is megrendelhettek.

A lehengerlő teljesítményhez lehengerlő megjelenés is jár: a Mustang Mach 1 látványos motorházteteje, oldalt felfestett sávjai, teljesítményfokozó karosszéria-kiegészítői és egyedi 19 colos könnyűfém keréktárcsái a ’60-as és ’70-es évek Mach 1 Mustangjait idézik. A korlátozott darabszámban gyártott autó nyolc különleges fényezéssel és kontrasztos színkombinációkkal készül, ahogy annak idején az eredeti modell. Mindegyik Mustang Mach 1-esben külön plakett jelzi az autó egyedi sorozatszámát.

“Az eredeti Mach 1 a legdurvább sorozatgyártású Mustang volt, amely a motorsportban is komoly sikereket ért el,” mondta Matthias Tonn, a Mustang Mach 1 európai programvezető mérnöke. “Az új Mach 1 a legerősebb Mustang, ami valaha megjelent az európai piacon, méghozzá versenykész formában és olyan különleges stílussal, ami kétségtelenül méltóvá teszi egy ilyen legendás név viselésére.”

A Mustang Mach 1 bemutatása alkalmából a Ford megalkotta a világ első olyan interaktív élményét, amelyben a felhasználók egy online alkalmazással saját rövid videót készíthetnek. Kiválaszthatják Mach 1-esük színét, majd egyedi ötleteik alapján állíthatják be a kamera helyzetét, hogy olyan egyedi videót forgathassanak, amit aztán meg is oszthatnak a közösségi oldalakon. Az alkalmazás kiterjesztett valóságot is kínál, vagyis a felhasználók a digitális Mustang Mach 1-est “átrakhatják” egy valós környezetbe.

Ha szeretné Ön is kipróbálni az interaktív élményt, látogasson el a https://fordmustangmach1ar.com honlapra.