Goodyear FUELMAX GEN-2

A Goodyear FUELMAX GEN-2 a kormányzott és hajtott tengelyhez készült tehergépkocsi-abroncsok új termékcsaládja a régiók közötti és távolsági szállítást végző járműparkok számára. Az új termékcsalád főbb jellemzői a megnövelt futásteljesítménnyel, a gumiabroncs teljes élettartama alatt jó tapadással és mérsékelt zajkibocsátással ötvözött kimagasló üzemanyag-hatékonyság. Az új gumiabroncsok megfelelnek a téli gumiabroncsokra vonatkozó szigorúbb jogszabályoknak, hozzájárulnak a tehergépkocsik alacsonyabb CO2-kibocsátásához, és támogatják a közeljövőben érvénybe lépő CO2-kibocsátási jogszabályok követelményeinek teljesítését.

A Goodyear FUELMAX GEN-2 ugyanolyan kimagasló üzemanyag-hatékonyságot biztosít, mint a FUELMAX gumiabroncs, amelynek a helyére lép, de további előnyöket is nyújt:

A FUELMAX GEN-2 a FUELMAX termékcsalád helyére lép, és kiegészíti a távolsági szállítást végző járműparkoknak szánt, alacsony gördülési ellenállású FUELMAX PERFORMANCE termékcsaládot, amely tavaly jelent meg a piacon. A FUELMAX PERFORMANCE termékcsalád tagjai a Goodyear első olyan tehergépkocsi-gumiabroncsai, amelyek gyártását a teljesen szilikaalapú futókeverék-technológia jellemzi. A termékek az üzemanyag-hatékonyság terén megkapták az „A” osztályú európai uniós címkebesorolást, és teljes körűen megfelelnek a téli gumiabroncsokra vonatkozó 3PMSF-jelölés (három hegycsúcsot és egy hópelyhet tartalmazó jelölés) követelményeinek. Ez a termékcsalád felső kategóriás üzemanyag-hatékonyságot nyújt, amelynek révén a távolsági használatra szánt járműparkok maximalizálhatják üzemanyag-megtakarításaikat és csökkenthetik károsanyag-kibocsátásukat. A termékcsalád segít az autógyárkat a CO2-kibocsátás mérséklésére vonatkozó, egyre nagyobb kihívást jelentő európai uniós célkitűzéseknek való megfelelésben.

A Goodyear FUELMAX GEN-2 termékcsalád a kormányzott tengelyhez kifejlesztett FUELMAX S GEN-2 gumiabroncsok esetében 9 méretet és a meghajtott tengelyhez kifejlesztett FUELMAX D GEN-2 gumiabroncsok esetében 7 méretet foglal magában. A 295/80/R22.5 és a kisebb profilarányú méretek fejlesztés alatt állnak.

Téli teljesítmény

A termékcsaládhoz tartozó valamennyi gumiabroncson szerepel a 3PMSF-jelölés (három hegycsúcsot és egy hópelyhet tartalmazó jelölés), ami azt jelenti, hogy teljesítményszintjük megfelel a téli gumiabroncsokra jelenleg érvényben lévő, szigorúbb európai jogszabályoknak.

Azonosítás és adatkapcsolat

A rádiófrekvenciás azonosításnak (RFID) köszönhetően valamennyi gumiabroncsba integrálták a gumiabroncs-kezelő és -követő rendszerekkel való adatkapcsolati lehetőséget. A felhőalapú hálózattal egyedi sorozatszámok alapján folytatott adatátvitel révén a gumiabroncsokkal kapcsolatos hatékony folyamatkezelés valósítható meg. Az RFID egyben elrettentés is a tolvajok számára, mivel ezek a gumiabroncsok nyomon követhetők.