Győrfi Alen 13. lett a Daytona 200-on

A 2007-ben Európa-bajnok Győrfi Alen 13. lett a világ egyik leghíresebb hosszú távú gyorsaságimotoros versenyén, a Daytona 200-on.

    A Forty Racing 29 éves versenyzőjének több mint 50 ellenféllel kellett megküzdenie a 200 mérföldes (321,98 kilométer) versenyen, amelyen az elmúlt 82 év alatt csak egy magyar, a 2015-ben tragikus körülmények között elhunyt Bitter Sándor szerepelt eddig.


Győrfi egy Yamahával állt rajthoz a Daytona 200-on, és a 25. helyről indulva 14. helyen ért célba az 57 körös száguldás végén. Mivel a verseny honlapja szerint az előtte zárók közül az egyik motoros versenygépe szabálytalannak bizonyult, így Győrfi végül 13. lett.
“Az első két edzésen még technikai problémákkal küzdöttünk, de szerencsére ezeket sikerült megoldani. A 25. helyen kvalifikáltam, de tudtam, hogy több van benne” – nyilatkozott az MTI-nek a futam után a magyar versenyző.


Mint mondta, a bemelegítésen már jobban érezte magát a motoron, ott a 14. leggyorsabb volt.


“A versenyen az első pár körben óvatos voltam, hiszen korábban még nem vettem részt ilyen viadalon. Később egészen a 12. helyig jöttem előre, amikor négy körrel a vége előtt piros zászlóval megállították a versenyt” – nyilatkozta Győrfi, aki az utolsó négy körre – sokakkal ellentétben – nem rakott fel új gumikat, így végül a 14. pozícióban intették le.