Ha szólít a hegy, a MINI Cooper SE válaszol

Önfeledt „én-idő” a hóval borított lankákon, egy nap a hegyekben – München lakosai számára ez egy felettébb vonzó alternatíva a téli szabadidő eltöltésére. A MINI tisztán elektromos meghajtású újdonsága ráadásul károsanyag-kibocsátás nélkül képes valóra váltani az Alpokba vezető kirándulást: a MINI Cooper SE nagyfeszültségű akkumulátora elegendő energiát tárol ahhoz, hogy a brit prémiumgyártó ügyfelei kényszerpihenők nélkül autózzanak ki az osztrák síparadicsomként ismert Söldenbe, majd vissza.

A felejthetetlen hegyi kirándulások a téli hónapokban mutatják meg legizgalmasabb arcukat, München néhány száz kilométeres környezetében ráadásul egy egész sor hegycsúcs várja a téli sportok szerelmeseit. A bajor főváros lakosai számára a spontán síelések és szánkózások így kiváltképp vonzó alternatívát jelentenek, hiszen a felhőkig nyúló hegyek még a belvárosból nézve is csábító közelségben magasodnak. A hóval borított lankák felfedezése ráadásul az elektromos mobilitás innovációit kínáló MINI Cooper SE (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 0,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,8 – 16,8 kWh/ 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) adottságainak kiaknázásra is kiváló lehetőséget biztosít.

München környékén kivételesen színes helyszínek, programok és lehetőségek közül válogathatnak a téli sportok szerelmesei, és noha számos izgalmas hegycsúcs karnyújtásnyi közelségben található, egy dolog vitathatatlan: a tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE ambiciózus célokkal született. Az alapfelszereltség részeként kínált navigációs rendszerben Sölden aktiválódik úti célként, amely 1 350 méteres tengerszint feletti magasságával és a síterepen található két gleccserével már késő ősszel hóval borítva várja a látogatókat. Az úti cél a MINI Cooper SE fedélzetén egyetlen feltöltéssel, károsanyag-kibocsátás nélkül megtehető távolságban húzódik: a München szívében álló BMW Welt parkolójából indulva a Söldenben üzemelő sífelvonók pontosan 200 kilométerre találhatók.

A valós autóhasználati szokásokat jól modellező WLTP fogyasztásmérési módszer szerint a MINI Cooper SE a nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével 235 – 270 kilométer megtételére képes, ez a távolság pedig a gyakorlatban még úgy is abszolválható, hogy a brit prémiumgyártó ügyfelei egyszer-egyszer az elektromos motor 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményét is kiaknázzák. A havas élmények felé vezető utazás dél-Münchenből a 95-ös autópályán veszi kezdetét, ahol az Alpok lábai már néhány kilométer után az aszfaltcsík két széléig érnek.  A nyugodt közlekedést garantáló GREEN vezetési üzemmód hatékonyságra optimalizált gázreakciókat eredményez, amelyekkel a MINI Cooper SE egészen a Zugspitze hegycsúcsig utazik. Garmisch-Partenkirchen-től az út délkeleti irányt vesz, egészen a Németország és Ausztria határán elterülő Mittenwald városáig.