Harmincegy sérültet láttak el a mentők a reggeli buszbaleset helyszínén

Befejeződött a helyszínelés is a Tótkomlós és Kaszaper között történt péntek reggeli buszbaleset helyszínén, a rendőrség feloldotta az útlezárást – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Vargáné Szombati Andrea szóvivő elmondta, a buszon a sofőrrel együtt 38-an utaztak. Harmincegy sérültet láttak el a mentők, közülük 28-at – 23 nőt és 5 férfit – vittek kórházba. Heten nem sérültek meg – közölte.
A busz műszaki mentése már korábban befejeződött.
Az MTI információi szerint a busz a tótkomlósi Rimax Kft.-be vitte a dolgozókat. A cég fűnyírózsákok gyártásával foglalkozik, az üzemben a varroda mellett van egy fröccsöntő részleg is.

Folyamatos a sérültek ellátása a kórházakban

Folyamatos a Tótkomlós és Kaszaper között történt péntek reggeli buszbaleset sérültjeinek ellátása a kórházakban.
A rendőrség tájékoztatása szerint a buszon a sofőrrel együtt 38-an utaztak. A mentők 31 sérültet láttak el, közülük 28-at vittek kórházba: hatot-hatot Gyulára, Orosházára és Makóra, nyolcat Békéscsabára, egyet-egyet Szegedre és Hódmezővásárhelyre.

A Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagintézményébe szállított hat sérült egyikének olyan súlyos, életveszélyes mellkasi sérülései vannak, hogy biztosítani kellett a légútját, ezután mentőhelikopterrel átvitték a szegedi klinikára – mondta Szabó Ferenc orvosigazgató az MTI-nek.

A további öt sérült közül egy nőt arckoponyatöréssel vettek fel, további három, kisebb zúzódást szenvedett beteget is ott tartanak megfigyelésre. Egy sérültet hazaengedtek.
A békéscsabai tagintézménybe került nyolc sérült közül egy ember lábszár-, egy másik kulcscsonttörést szenvedett, őket felvették a kórházba, négy embert hazaengedtek, kettőt jelenleg is vizsgálnak – mondta Boros Zoltán, a kórház orvosigazgató-helyettese.
Varga Endre, a Szegedi Tudományegyetem traumatológiai klinikájának tanszékvezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hozzájuk egyelőre egy beteg érkezett meg, valószínűleg ő vezette a buszt. A 65 éves férfi súlyos, életveszélyes állapotban volt, életmentő műtétet végeztek rajta. Állapota jelenleg stabil, a keringése jó, a tudata tiszta, de további műtétre vagy műtétekre lesz majd szükség a teljes felépüléshez – mondta.
Korábban Duray Gergely, az Orosházi Kórház főigazgatója azt közölte, hogy a hozzájuk vitt mind a hat ember súlyos sérüléseket szenvedett.
A munkásokat szállító magántulajdonú autóbusz péntek reggel letért az útról, majd több fának is nekiütközött és az oldalára borult. A baleset okait vizsgálják.
http://egyszermarlattamautot.hu/2017/10/06/halalos-baleset-tatabanyan/