Herczig a korábbi nagy versenyzőkre gondolt a dobogón állva

Mint arról korábban már beszámoltunk, pályafutása első dobogós helyezését érte el Herczig Norbert a rali Európa-bajnokságon (ERC): a magyar versenyző a sorozat görögországi futamát a második helyen zárta.

Herczig és navigátora, minden ellentétes állítással szemben NEM(!!!)  az első magyar kettős hosszú évtizedek óta, amely teljes szezont teljesít az ERC legmagasabb kategóriájában, ugyanis Bessenyey Zoltán néhány éve kategóiagyőztesként végzett a nemzetközi mezőnyben!!!

“Nehéz szavakba önteni, amit érzünk” – mondta Herczig Norbert, majd felidézte a viadal történéseit: “Rögtön az első gyorsaságin vérszemet kaptunk, mert húsz másodpercet tudtunk faragni az elsőhöz képest, az utolsón ezt próbáltuk tovább feszíteni. De nem Magalhaes, hanem én csináltam egy kisebb hibát, lecsúsztunk az út mellé, azonban nem vesztettünk vele sokat. Onnantól kezdve próbáltuk tartani a második helyet, olyan gumitaktikával mentünk ki, hogy az utolsó körre is maradt jó abroncsunk. Amikor ott álltunk a dobogón, arra gondoltam, milyen nagy versenyzők voltak már itt, azt, hogy ezt megélhettük, már nem veheti el tőlünk senki” – tette hozzá.