Herczig: “Nagyon nehéz futamunk volt Csehországban”

    Elsősorban az időjárási körülmények miatt volt nehéz a rali Európa-bajnokság (ERC) múlt hétvégi, csehországi futama Herczig Norbert szerint, aki a visszatérő Ferenc Ramón navigátorral a jobbján ötödikként végzett a viadalon.

    A négyszeres abszolút magyar bajnok versenyző az M4 Sport Sporthíradó című műsorában kedden azt mondta, a Barum-rali pályái akkor is nehezek, amikor száraz körülmények között kell rajtuk versenyezni, de ezúttal az esős időjárás is jelentősen megnehezítette az indulók dolgát.


    “Ezek között a körülmények között sokszor nem tudtunk megfelelően gumit választani, és talán az ehhez hasonló gondok okozták azt is, hogy több versenyzőtársunk kórházba került, miután sokan szenvedtek balesetet” – nyilatkozta Herczig, aki szerint nekik sokat segített az, hogy már negyedik alkalommal indultak ezen a viadalon Ferencz Ramónnal közösen.


    “Egyrészt az összeszokottságunk, másrészt az itt megszerzett korábbi tapasztalataink is hozzájárultak ahhoz, hogy végül ötödikként zárjunk, bár ez a verseny nekünk már nem a pontok megszerzéséről szólt, mert korábban tudtuk, hogy ez az év elúszott a számunkra” – nyilatkozta a versenyző, aki megemlítette, hogy az indiai Team MRF Tyres csapata az általuk gyűjtött pontoknak köszönhetően megnyerte a csapatbajnoki címet Csehországban.


    Herczig arról is beszélt, hogy tavalyi balesetük után Ferencz Ramónnak hosszabb időbe telt a felépülés, de a nyári szünetben már biztos volt, hogy a navigátor visszaül majd a Skoda Fabia Rally2 jobboldali ülésébe.


    Herczig azt mondta, arról, hogy rajthoz állnak-e az Eb októberi, spanyolországi zárófutamán, az indiai csapat vezetése hozza meg a végső döntést.