Hétfőtől péntekig nem jár a HÉV az Örs vezér tere és Cinkota között

Hétfőtől péntekig nem jár a HÉV az Örs vezér tere és Cinkota között

     Pályakarbantartás miatt hétfőtől péntekig a H8-as HÉV csak Cinkota és Gödöllő, a H9-es HÉV pedig csak Cinkota és Csömör között jár – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t

    Azt írták: az Örs vezér tere és Cinkota között a H8-as és a H9-es pótlóbuszokkal lehet utazni.
    Felhívták a figyelmet arra, hogy a pótlóbuszokra hétfőtől péntekig Cinkota állomásnál a 92-es busz Rákosszentmihály irányú Cinkota H megállóhelyén, az Örs vezér terénél a 44-es autóbusz Kerepesi úti megállóhelyén, az Árkád mellett lehet felszállni, Árpádföldről pedig a 31-es busz biztosít alternatív utazási lehetőséget a belváros felé tartóknak.


    Jövő szombattól november 1-ig pedig – pályakarbantartás miatt – a H8-as és a H9-es HÉV Nagyicce és Cinkota között csak egy vágányon közlekedik – tették hozzá.


    Október 30-ától november 1-ig a H8-as HÉV Gödöllő felé közlekedő szerelvényei Sashalom; Mátyásföld, repülőtér; Mátyásföld, Imre utca; Mátyásföld alsó és Cinkota megállóhelyen az Örs vezér tere irányú peron mellett állnak meg – olvasható a közleményben. A H9-es HÉV-szerelvények Cinkota és Csömör között közlekednek. Az Örs vezér terétől Csömörig, valamint Csömörről az Örs vezér teréig cinkotai átszállással lehet utazni. Az Örs vezér tere és Cinkota között a vonatok a megszokottnál ritkábban közlekednek majd.