Hétvégén Mecsek Rally és Peugeot 208 Rally4Cup

Idei harmadik állomásához érkezik a Peugeot 208 Rally4 Cup Hungary. A legpatinásabb hazai verseny, a pécsi Mecsek Rallye másfél napos intenzív programmal várja mind a nyolc párost, akik beneveztek a kupa értékelésébe. Pénteken éjszakai gyorsasági szakaszok, szombaton egész napos száguldás vár az indulókra, akik nem csak a Kupasorozatban szeretnének jól szerepelni, hanem a 2WD értékelésben is az első helyre pályáznak.

Immáron az 55. Mecsek Rally-t rendezik a hétvégén. A legnagyobb múlttal rendelkező hazai raliverseny most is izgalmas programmal várja a versenyzőket és a nézőket egyaránt. A pályabejárások után csütörtök este a szervizparkban közönségtalálkozóra várják a rendezők az érdeklődőket, ahol lehetősége lesz a szurkolóknak találkozni a pilótákkal és navigátoraikkal. Péntek délután kezdődik a száguldás. Érdekesség, hogy az úgynevezett rajtceremóniát nem a verseny rajtjában, hanem az első két szakasz után tartják a pécsi Széchenyi téren, ahol mindig nagyon sok érdeklődő csodálja meg a versenyautókat. Ezzel nem lesz vége az első versenynapnak, hiszen a második körre már sötétben kerül sor, ami ritka a magyar futamokon. Szombaton még hat gyorsasági szakaszt kell teljesíteni a mezőnynek, hogy a Széchenyi térre visszatérve pezsgőzhessenek a legjobbak.

A Peugeot 208 Rally4 Kupa harmadik versenye lesz a pécsi futam. A Tagai Racing Team és a többi, Peugeot-val versenyző csapat impozáns sátrakat épít fel az EXPO Center területén felállított szervizparkban. Nyolc páros nevezett a futamra a Kupasorozatban, a nyolc egyforma sátor és a nyolc egyforma versenyautó meghatározó eleme a szerviznek, ahova szeretettel várják az érdeklődőket.

A PIRELLI gumikon futó Peugeot-k pilótáit most is – ahogy az egész évadban – a sokszoros magyar bajnok, Ifj. Tóth János látja el tanácsokkal a gumiválasztás terén, de Janika mindenben segít a versenyzőknek.

A P Automobil Import Kft. és az MNASZ Rally Szakága által életre kelt sorozatban nem csak kupákért, hanem pénzdíjakért is folyik a küzdelem. A legjobb párosok rendre elöl szerepelnek a kategória és a 2WD Kupa értékelésben is.

A kupasorozat első négy helyezettje így nyilatkozott az 55.Mecsek Rallye előtt:

A tavalyi bajnok páros, a Hangodi Bendegúz – Bunkoczi László alkotta duó idén mind a két futamot megnyerte. „Vegyes emlékeim vannak a korábbi Mecsek Rallye-król… Valahogy mindig kalandosra sikeredtek a pécsi versenyeim. Ennek megfelelően, most legfőképpen egy kalandmentes versenyt szeretnék… De a kalandok ellenére minden alkalommal úgy jöttem el a baranyai futamról, hogy sokat tanultam. Most például örülnék egy kis esőnek, de az sem baj, ha csak egy hibamentes, nyugodt versenyről megyünk majd vasárnap haza, természetesen Peugeot Kupa és 2WD Kupa győzelemmel a hátunk mögött… 🙂 Nagyon szeretem a várost, sokat járok ide a hétköznapokon, hétvégéken is… Kedves emberek élnek itt, akik szeretik a ralit, jó itt versenyezni.”

Trencsényi Vince és navigátora, Szegedi Máté is győzni szeretne: „Voltak korábban jó és kevésbé jó eredményeink Pécsett. Bízom benne, hogy a mostani futam a jó emlékek közé sorolódik majd és ahogy a legutóbb, úgy most is az a célunk, hogy megnyerjük a futamot, mind a kategóriánkban, mind a Peugeot Kupában. Szeretem az esti gyorsaságikat, már nagyon várom őket.”

A kupasorozat újoncai, Berta László és Császár László a legutóbbi bajnoki futam elején hibázott, aztán egy hatalmas meneteléssel mentettek pár pontot. „Pécsett vannak számunkra ismerős és vannak új pályák. Barátkoznunk kell még a hosszú szakasszal és az esti gyorsaságival is… Ez a kettő ráadásul együtt lesz… A sötét nem a barátunk, vakon vagyunk Lacival, de remélem megoldjuk majd valahogy. Célba szeretnénk érni, minél több pontot gyűjteni.”

A Peugeot Kupa és a mezőny egyetlen női pilótája, Vogel Adrienn és rutinos navigátora, Maricsek Miklós az előző versenyt a dobogó harmadik fokán fejezték be. „Mentem már itt korábban egy sokkal lassabb autóval és lesznek teljesen új szakaszok is a számomra. Van néhány nagyon technikás rész, sok kis apró bukkanó, ami igazából az esti szakaszokon hozhat majd izgalmat, meglepetést. Ezekre próbálunk fokozottan figyelni. Nem sok rutinom van az éjszakai versenyzésben, ezért azt gondoltuk, hogy jó felkészülés lesz a múlt heti futam, amin elindultunk. Sajnos nem jutottunk el odáig, hogy este is versenyezzünk, de bízom Miki rutinjában és a pályabejáráson majd ezekre a szakaszokra kiemelt hangsúlyt helyezünk.”

Benevezett még a futamra Viszló Csaba, aki egy nagyon gyors pilótát, Zagyva Lajost ültette be maga mellé, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy tanuljon. A szintén újonc Vida Péter – Bárdos Péter duónak első Mecsek Rallye-ja lesz a hétvégén. Ott lesz Pécsett Csoma András is, aki Radó István navigálásával gyűjti a versenykilométereket. A sorozathoz tavaly év végén csatlakozó Drávucz Olivér – Losonczi Csaba párossal lesz teljes a Peugeot 208 Rally4 Kupa mezőnye a pécsi versenyen.