Hétvégi szopacs aktuál

A Mobilitási Hét és a Nemzeti Vágta miatti forgalomkorlátozások az Andrássy út és a Hősök tere környékén

2017. szeptember 16-22. között tizenhatodik alkalommal rendezik meg a környezetbarát fenntartható városi közlekedést népszerűsítő Európai Mobilitási Hetet. Magyarország legnagyobb zöld eseményén, a Mobilitási Hétvégén az Andrássy úton idén is a gyalogosok, kerékpárosok vehetik át az autók helyét. E hétvégén rendezik a Nemzeti Vágtát is, amely a Hősök tere és a Dózsa György út forgalmának korlátozásával jár. A rendezvények miatt szeptember 15-én (pénteken) délutántól 18-án (hétfőn) hajnalig teljes hosszában lezárják az Andrássy utat. A Pesti Broadway Fesztivál miatt pénteken és szombaton a Nagymező utca forgalmát korlátozzák. A lezárások miatt a hétvégére módosul a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 230-as és a 979-es busz, valamint a 70-es, a 75-ös, és a 78-as trolibusz közlekedése. Az Európai Mobilitási Héttel kapcsolatban bővebb információ a BKK honlapján, a www.bkk.hu/mobilitasihet oldalon olvasható.
 

KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI VÁLTOZÁSOK

2017. szeptember 15-én (pénteken) 18:00-tól 18-án (hétfőn) 4:30-ig az Andrássy utat teljes hosszában, azaz a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Hősök teréig lezárják, valamint magát a Hősök terét is. Az Andrássy utat ebben az időszakban csak az Oktogonnál és a Bajza utcánál lehet keresztezni, a többi, Andrássy út felé vezető keresztutca zsákutca lesz. A Hősök terére, a Dózsa György út Podmaniczky utca és Városligeti fasor közötti szakaszára, az Állatkerti körút Gundel Károly út és Hősök tere közötti szakaszára, valamint a Kós Károly sétányra gépjárművel nem lehet ebben az időszakban behajtani. A Dózsa György úton szeptember 16-án (szombaton) 0:00-tól 8:00-ig, valamint 20:00-tól szeptember 17-én (vasárnap) 8:00-ig be lehet hajtani.
 
Szeptember 15-én (pénteken) és 16-án (szombaton) lezárják a Nagymező utcát is a Mozsár utca és az Andrássy út között.
 

KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI VÁLTOZÁSOK

M1-es metró

 
Az M1-es metró vonalán a Hősök terén és az Andrássy úton zajló rendezvények miatt biztonsági okokból elrendelhetik egyes állomások időszakos lezárását a Bajcsy-Zsilinszky út és Hősök tere között.
 

20E autóbusz

Szeptember 16-án és 17-én napközben
A 20E busz szeptember 16-án (szombaton) és 17-én (vasárnap) mindkét nap várhatóan 8:00 és 20:00 között

 • Káposztásmegyer irányába a Dózsa György út–Dvořák sétány–Zichy Mihály út–Erzsébet királyné útja–Hungária körút–felüljáró–Reitter Ferenc utca módosított útvonalon halad, nem érintve a Hősök tere M és a Vágány utca/Róbert Károly körút megállót. A terelt vonalszakaszon a buszokra az alábbi megállókban lehet felszállni:

o   Ötvenhatosok tere: a 30-as, a 30A és a 230-as busz megállója,
o   Kacsóh Pongrác út: a 901-es és a 908-as autóbusz megállója,
o   Vágány utca / Róbert Károly körút: a 32-es autóbusz megállója.

 • a Keleti pályaudvar M irányába a Vágány utca–Hungária körút–Erzsébet királyné útja–Zichy Mihály út–Dvořák sétány–Dózsa György út felé kerül, ezért nem érinti a Hősök tere M megállót. A terelt vonalszakaszon a buszokra az alábbi megállókban lehet felszállni:

o   Kacsóh Pongrác út: a 901-es és a 918-as autóbusz megállója,
o   Ötvenhatosok tere: a 30-as, a 30A és a 230-as busz, valamint a 79-es trolibusz megállója.
 

30-as, 30A és 230-as autóbusz

Szeptember 16-án és 17-én napközben
A 30-as, a 30A és a 230-as busz szeptember 16-án (szombaton) és 17-én (vasárnap) mindkét nap várhatóan 8:00 és 20:00 között

 • Káposztásmegyer irányába a Dózsa György út–Dvořák sétány–Zichy Mihály út–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út–Dózsa György út módosított útvonalon halad, nem érintve a Hősök tere M megállót. A terelt vonalszakaszon a buszokra az alábbi megállókban lehet felszállni:

o   Dvořák sétány: a 70-es és a 75-ös trolibusz megállóhelye,
o   Olof Palme sétány: a 70-es és a 75-ös trolibusz megállóhelye,
o   Közlekedési Múzeum: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
o   Bethesda utca: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
o   Széchenyi fürdő M: a 72-es trolibusz megállóhelye,
o   Állatkert: a 72-es trolibusz megállóhelye,
o   Gundel Károly út: a 75-ös és a 79-es trolibusz megállóhelye.

 • a Keleti pályaudvar M irányába a Dózsa György út–Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hermina út–Zichy Mihály út–Dvořák sétány–Dózsa György út felé kerül, ezért nem érinti a Hősök tere M, a Benczúr utca és a Damjanich utca/Dózsa György út megállót. A terelt vonalszakaszon a buszokra az alábbi megállókban lehet felszállni:

o   Gundel Károly út (Hősök tere M): a Gundel Károly úton a Dózsa György út után,
o   Állatkert: a 72-es trolibusz megállóhelye,
o   Széchenyi fürdő M: a 72-es trolibusz megállóhelye,
o   Kós Károly sétány: a 72-es trolibusz megállóhelye,
o   Bethesda utca: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
o   Közlekedési Múzeum: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
o   Olof Palme sétány: a 70-es trolibusz megállóhelye,
o   Dvořák sétány: a 70-es trolibusz. megállóhelye.
 

70-es és 78-as trolibusz

Szeptember 15-én délelőttől és 16-án egész nap
Szeptember 15-én (pénteken) 9:30-tól, majd 16-án (szombaton) egész nap a 70-es trolibusz rövidített útvonalon, az Erzsébet királyné útja, aluljáró és az Erzsébet körút (Teréz körút), a 78-as trolibusz szintén rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar M (Garay utca) és az Erzsébet körút (Teréz körút) között közlekedik. A trolik egyik irányban sem érintik az Andrássy út (Opera M), a Zichy Jenő utca, a Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út és a Kossuth Lajos tér M megállóhelyet. A Lövölde tér irányába tartó trolik megállnak a Király utca/Erzsébet körút csomópontban, a körút kereszteződése után.
 

75-ös trolibusz

Szeptember 15-én este, 16-án és 17-én reggel és este
Szeptember 15-én (pénteken) 20:30-tól, valamint 16-án (szombaton) és 17-én (vasárnap) 8:00 előtt, illetve 20:00 után a Dózsa György út és az Olof Palme sétány lezárása miatt a Jászai Mari tér felé közlekedő 75-ös trolibusz az Ötvenhatosok terét követően a városligeti betérés nélkül, a Dózsa György úton halad, ezért nem érinti a Dvořák sétány, az Olof Palme sétány, a Hősök tere és a Gundel Károly út megállót. A terelt vonalszakaszon a 75-ös trolira az alábbi megállóban lehet felszállni:

 • Hősök tere M: a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös és a 230 autóbusz megállóhelye.

 
A Puskás Ferenc Stadion M felé közlekedő 75-ös troli ezekben az időszakokban – péntek, szombat és vasárnap este, valamint szombat és vasárnap reggel – menetrend szerinti útvonalán halad.
 
Szeptember 16-án és 17-én napközben
Szeptember 16-án (szombaton) és 17-én (vasárnap) várhatóan 8 és 20 óra között az Olof Palme sétány, a Hősök tere és a Dózsa György út lezárása miatt a 75-ös trolibusz mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik.

 • A Puskás Ferenc Stadion M felé közlekedő 75-ös trolibusz a Dózsa György út–Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hermina út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Hősök tere M, a Benczúr utca, a Damjanich utca/Dózsa György út, az Ötvenhatosok tere és a Zichy Géza utca megállót. A terelt vonalszakaszon a 75-ös trolira az alább megállókban lehet felszállni:

o   Gundel Károly út (Hősök tere M): a Gundel Károly úton, a Dózsa György útról történt befordulás után található ideiglenes megállóhely,
o   Állatkert: a 72-es trolibusz megállóhelye,
o   Széchenyi fürdő M: a 72-es trolibusz megállóhelye,
o   Kós Károly sétány: a 72-es trolibusz megállóhelye,
o   Bethesda utca: a 72-es trolibusz megállóhelye,
o   Közlekedési Múzeum: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
o   Vakok Intézete: a 74-es trolibusz megállóhelye,
o   Stefánia út: a Stefánia úton az Ajtósi Dürer sor kereszteződése után található ideiglenes megállóhely.

 • A Jászai Mari tér felé közlekedő 75-ös trolibusz a Stefánia úti–Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út–Dózsa György út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Zichy Géza utca, az Ötvenhatosok tere, a Dvořák sétány, az Olof Palme sétány és a Hősök tere M megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 75-ös trolira az alábbi megállókban lehet felszállni:

o   Ajtósi Dürer sor: a Stefánia úton az Ajtósi Dürer sor kereszteződése előtt található ideiglenes megállóhely,
o   Vakok Intézete: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
o   Közlekedési Múzeum: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
o   Bethesda utca: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
o   Széchenyi fürdő M: a 72-es trolibusz megállóhelye,
o   Állatkert: a 72-es trolibusz megállóhelye.
 

105-ös autóbusz

Szeptember 15-én este, 16-án és 17-én egész nap
A 105-ös busz szeptember 15-én (pénteken) 18 órától, majd 16-án és 17-én egész nap a lezárt Andrássy utat a Podmaniczky utcán át, a 72-es troli és a 9-es busz vonalát követve kerüli el.
 
Az Apor Vilmos tér felől a Gyöngyösi utca M felé közlekedő buszok az Andrássy út helyett a Bajcsy-Zsilinszky út–Podmaniczky utca–Munkácsy Mihály utca–Szondi utca–Dózsa György út módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Bajcsy-Zsilinszky út M és a Hősök tere M közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a 105-ös buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

 • Szent István Bazilika: a 9-es autóbusz megállóhelye,
 • Arany János utca M: a 9-es autóbusz megállóhelye,
 • Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út: a 9-es busz, a 72-es és a 73-as trolibusz megállóhelye,
 • Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca): a 72-es és a 73-as trolibusz megállóhelye,
 • Ferdinánd híd (Izabella utca): a 72-es és a 73-as trolibusz megállóhelye,
 • Szinyei Merse utca: a 72-es trolibusz megállóhelye,
 • Bajza utca: a 72-es trolibusz megállóhelye,
 • Munkácsy Mihály utca: a 72-es trolibusz megállóhelye,
 • Honvédkórház: (Hősök tere M): a 72-es trolibusz megállóhelye.

 
A Gyöngyösi utca M felől az Apor Vilmos tér felé közlekedő buszok az Andrássy út helyett a Dózsa György út–Szondi utca–Bajza utca–Podmaniczky utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Erzsébet tér módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Hősök tere M és a Bajcsy-Zsilinszky út M közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a 105-ös buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

 • Honvédkórház (Hősök tere M): a 72-es trolibusz megállóhelye,
 • Rippl-Rónai utca: a 72-es trolibusz megállóhelye,
 • Bajza utca: a 72-es trolibusz megállóhelye,
 • Szinyei Merse utca: a 72-es trolibusz megállóhelye,
 • Ferdinánd híd (Izabella utca): a 72-es trolibusz megállóhelye,
 • Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca): a 72-es és a 73-as trolibusz megállóhelye,
 • Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út: a 9-es busz, a 72-es és a 73-as trolibusz megállóhelye,
 • Arany János utca M: a 9-es autóbusz megállóhelye,
 • Szent István Bazilika: a 9-es autóbusz megállóhelye.

 

979-es autóbusz

Szeptember 15-18-ig éjszakánként
A 979-es éjszakai járat szeptember 15-ről 16-ra (péntekről szombatra), 16-ról 17-re (szombatról vasárnapra) és 17-ről 18-ra (vasárnapról hétfőre) virradóra a lezárt Andrássy utat a Podmaniczky utcán át kerüli el.
 
A Csepel felől Újpalota felé közlekedő buszok a Bajcsy-Zsilinszky út–Podmaniczky utca–Dózsa György út módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Bajcsy-Zsilinszky út M és a Bajza utca M közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a 979-es buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

 • Szent István Bazilika: a 9-es autóbusz megállóhelye,
 • Arany János utca M: a 9-es autóbusz megállóhelye,
 • Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út: a 9-es busz, a 72-es és a 73-as trolibusz megállóhelye,
 • Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca): a 72-es és a 73-as trolibusz megállóhelye,
 • Ferdinánd híd (Izabella utca): a 72-es és a 73-as trolibusz megállóhelye,
 • Szinyei Merse utca: a 72-es trolibusz megállóhelye,
 • Bajza utca: a 72-es trolibusz megállóhelye,
 • Hősök tere M: a 105-ös busz Buda irányú megállója.

 
Az Újpalota felől Csepel felé közlekedő buszok a Dózsa György út–Podmaniczky utca–Bajcsy-Zsilinszky út módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Hősök tere M és a Bajcsy-Zsilinszky út M közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a 979-es buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

 • Hősök tere M: a 20E, a 30-as, a 30A, 105-ös és a 230-as busz Újpest irányú megállóhelye,
 • Szinyei Merse utca: a 72-es trolibusz megállóhelye,
 • Ferdinánd híd (Izabella utca): a 72-es trolibusz megállóhelye,
 • Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca): a 72-es és a 73-as trolibusz megállóhelye,
 • Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út: a 9-es busz, a 72-es és a 73-as trolibusz megállóhelye,
 • Arany János utca M: a 9-es autóbusz megállóhelye,
 • Szent István Bazilika: a 9-es autóbusz megállóhelye.

 

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.
 
A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.
 
A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.