Hihetetlen, de csak hét és fél évet kapott a lopott kocsival halálos balesetet okozó drogos takony

    Mindössze hét év hat hónap szabadságvesztésre ítéltek egy szarházi gecit, aki kábítószer hatása alatt vezetett egy lopott autót és halálos balesetet okozott – tájékoztatta Nógrád megye főügyésze hétfőn az MTI-t.

    Bóna Gyula közölte: a jogosítvánnyal nem rendelkező tizenhét éves fiú tavaly novemberben Karancslapujtőn ellopott egy autót. A pszichoaktív anyagoktól és nyugtatótól bódult vádlott a 21-es úton túl gyorsan hajtott, a kocsival egy kanyart nem tudott bevenni, és frontálisan összeütközött egy szembejövő autóval.


    A balesetben a másik gépkocsiban utazó idős házaspár meghalt.


    A Nógrád Megyei Főügyészség februárban emelt vádat a többszörösen büntetett előéletű, javítóintézeti nevelésből szökött, letartóztatásban lévő fiú ellen.


    A Salgótarjáni Járásbíróság az előkészítő ülésen – mivel a vádlott teljes körű beismerő vallomást tett – döntést is hozott. Halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés és jármű önkényes elvétele bűntettében mondta ki bűnösnek a fiút, és ezért hét év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, tíz évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint kötelezte a több mint kilencszázezer forint bűnügyi költség megfizetésére.


    A főügyész hozzátette: a fiatalkorúakra vonatkozó büntetéskiszabási szabályok szerint a hét és fél év szabadságvesztés volt az ügyben kiszabható maximum, és az ügyészség ezt is indítványozta.


    Az ítélet jogerős.

További közlekedési híreink:
https://egyszermarlattamautot.hu/category/kozlekedes/