HÓHELYZET! Továbbra is több megyében van lezárt út, közlekedési korlátozás

A havazás és a hófúvás miatt három megyében vannak teljesen lezárt útszakaszok, de más megyékben is rendeltek el közlekedési korlátozásokat – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-t.

A Magyar Közút Útinform szolgálatának déli összesítése szerint Vas megyében továbbra is le van zárva a Gyóró-Csepreg, a Karakó-Jánosháza, az Egyházasdaróc-Nagykölked, a Vönöck-Kemenessömjén, az Őrimagyarósd-Viszák, a Mersevát-Kemenesszentmárton összekötő út, továbbá a bucsui bekötőút, valamint a Rum és Rábatöttös, továbbá a Meggyeskovácsi és Csempeszkopács közötti út. Ugyanakkor a Rimány és Szőce közötti úton már feloldották a lezárást.

Győr-Moson-Sopron megyében a Vitnyéd-Iván, az Iván-Szakony, a Nemeskér-Egyházasfalu összekötőúton, Gyóró közelében, Hidegség és Nagycenk, Balf és Fertőrákos, Páli és Edve, Vadosfa és Magyarkeresztúr, illetve Kapuvár és Öntésmajor között van érvényben teljes útzár.

Zala megyében a Gelse-Pölöskefő, az Újudvar-Magyarszerdahely és a Gelse-Zalaszentbalázs összekötőúton, valamint a sármelléki és kehidakustányi bekötőúton találkozhatnak korlátozással a közlekedők.

Tolna megyében a 61-es és 65-ös főúton, valamint Veszprém megyében a 82-es főúton megszüntették a 7,5 tonnánál nehezebb járművek korlátozását.

Ugyanakkor Zala megyében a 61-es és 75-ös főúton a nehézgépjárművek továbbra sem közlekedhetnek.

A magyar-horvát határszakaszon a horvát hatóságok Letenyén, a határátkelőnél továbbra is szüneteltetik a kamionok átléptetését.

A közútkezelő összes bevethető gépe az utakon van. Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből több hómarásra is alkalmas munkagépet csoportosítottak át a nyugat-dunántúli területekre – írták, kiemelve: továbbra is arra kérik az autósokat, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek és csak megfelelő téli gumikkal induljanak útnak.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján kora délután azt közölte: az intenzív havazástól csúszóssá vált az út, ezért korlátozást léptettek életbe a 61-es főúton. A Nagykanizsa irányába közlekedő, 7,5 tonna össztömeg feletti járműveket Böhönyénél a 68-as számú főútra, Marcali irányába terelik.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint újra közlekedhetnek a kamionok a horvát-magyar határon.

 

Mehetnek a kamionok Horvátországba, és újra közlekedhetnek a teherautók Katafa és Zalaegerszeg között

Újra közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb teherautók a 76-os főúton Katafa és Zalaegerszeg között – tájékoztatta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kedden, kora délután az MTI-t.

Egyed László közölte: a korlátozást korábban azért rendelték el, hogy a hófúvásban a nehézgépjárművek ne akadjanak el, a közlekedés feltételei azonban javultak, így a korábbi rendelkezést visszavonták.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arról tájékoztatott, hogy a horvát hatóságok visszavonták a kamionforgalmat korlátozó reggeli intézkedésüket, így 13 órától újra behajthatnak Letenyénél Horvátországba a 7,5 tonnánál nehezebb járművek.

Fotók érkeztek a Bicskénél történt tragikus balesetről