Hollandiában létesülhet az egész Európát akkumulátorcellákkal ellátó Gigafactory

  • Hollandia arra törekszik, hogy Európa élére álljon az éghajlatváltozás elleni küzdelemben
  • Az Eurocell előrehaladott tárgyalásokat folytat a hatóságokkal és a NOM befektetési és fejlesztési ügynökséggel Hollandiában
  • 800 millió dolláros beruházás évente több mint 40 millió akkumulátorcella előállítására képes Gigafactory létrehozására 2025-ig
  • Egy 2 milliárd dolláros beruházási terv első szakasza a gyorsan növekvő energiatárolási szektor akkumulátorainak ellátására
  • A Gigafactory több száz közvetlen és közvetett munkahelyet teremt, és létfontosságú készségeket ad át a koreai akkumulátor-szakértőktől

Az  Eurocell, az angol-koreai következő generációs akkumulátorgyártó cég megerősítette, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat az első európai Gigafactory Hollandiában történő felépítéséről, amely akkumulátorcellákkal látja el az energiatároló és az e-mobilitás ökoszisztémáját. a kontinens.

Az Eurocell két ütemben kívánja megépíteni új Gigafactory-ját, és már 2025-ben eléri a teljes kapacitást. Az első fázisban 2023 elejére nagy méretekben állítanak elő fejlett akkumulátorcellákat a meglévő európai ügyfelek számára. A második fázis, potenciálisan ugyanazon a telephelyen, 2025-ig több mint 40 millió sejt előállítására lesz képes évente.

A Gigafactory 800 millió dolláros kezdeti befektetést jelent, amely 2028-ra 2 milliárd dollárra emelkedik a gyorsan növekvő európai energiatárolási piac támogatására. A Gigafactory több száz közvetlen és közvetett munkahelyet teremt majd, átadva a létfontosságú készségeket a koreai akkumulátor-szakértőktől, valamint fellendíti a gazdaságot. ez a stratégiai szektor kulcsfontosságú Hollandia és Európa nettó nulla ambícióinak eléréséhez.

Az Eurocell mindössze 12 hónap alatt gyártja le a „gyártásra kész” technológiákat, sokkal gyorsabban, mint a többi Gigafactory, bevált akkumulátortermékének felhasználásával, amelyet ellenőriztek és validáltak a bővített gyártáshoz.

Nick Clay, az Eurocell EMEA kereskedelmi igazgatója: „Klímapolitikájában Hollandia felvázolja azon törekvését, hogy Európát vezesse a globális felmelegedés elleni küzdelemben egy átfogó stratégiával a kibocsátás csökkentésére az iparágakban.”

„A gyors európai terjeszkedési tervekkel az Eurocellt ösztönzi az a pozitív kapcsolat, amelyet mind a holland kormánnyal, mind a NOM észak-hollandiai befektetési és fejlesztési ügynökséggel folytattunk.az elmúlt néhány hónapban. Ahogy a megbeszélések utolsó szakaszába lépünk, biztosak vagyunk abban, hogy a közeljövőben meg tudjuk erősíteni első európai Gigagyárunk pontos helyét.”

A Koreában kifejlesztett Eurocell akkumulátorok jelentős műszaki előnnyel is rendelkeznek, mivel több mint tízszer hosszabb ideig tartanak, mint a hagyományos lítium-ion cellák, így sokkal fenntarthatóbbak, nem okoznak „élettartam végén” problémákat, és tökéletesek az ESS alkalmazásokhoz, mivel 100 % biztonságos.

Az Eurocell EMEA-t dél-koreai partnerei támogatják, akik évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az elektrokémia, az akkumulátorok tömeges gyártása és a Gigagyárak építése terén. Ambiciózus terjeszkedési tervei vannak, amelyeket megerősített az európai anyaországban elérhető versenylehetőségek száma, amelyeket a projektje első szakaszának keresése során azonosítottak.