A Honda Connect új generációja még könnyebben kezelhető és tudása is nagyobb

  • Új, hétcolos Advanced Touch IPS kijelző

  • Teljes okostelefon-integráció az Apple CarPlay- és Android Auto-kompatibilis készülékek számára

  • A letölthető alkalmazások között térképek, sőt üzenetküldő- és zenelejátszó-programok is szerepelnek

Az új Civic Honda a legújabb szórakoztatóelektronikai és információs rendszerével is megvásárolható. Az intuitívan kezelhető Honda Connect megannyi szolgáltatással jár az utazók kedvében, többek között Apple CarPlay* és Android Auto* kapcsolat kiépítésére is alkalmas.

A rendszer kimagasló teljesítményét, biztos futását és gyorsaságát négymagos Nvidia Tegra 3 processzor garantálja. Ezt extrém sok alkalmazás párhuzamos futtatására, ultragyors internetböngészésre, briliáns grafikai megjelenítésre és gyors válaszadásra tervezték, tökéletesen illik tehát a hétcolos TFT-LCD érintőképernyőhöz, ami tűéles képével és élénk színeivel hívja fel magára a figyelmet.

További pozitívum, hogy a Honda Connect az Apple CarPlay*-jel és az Android Autóval* is képes együttműködni, így mindkét nagy gyártó okostelefonjai gond nélkül használhatók a Civicben.

Az Apple CarPlay* integrálásával lehetővé vált, hogy az iPhone funkciói az autó beépített képernyőin keresztül is kihasználhatók legyenek, így még kényelmesebb és élvezetesebb lett a Civic használata. Segítségével a vezető iránymutatást kérhet, hívásokat indíthat, üzenetek küldhet, illetve fogadhat, és természetesen zenét is hallgathat, mindezt úgy, hogy Sirinek ad hangutasításokat. A CarPlay* nemcsak a telefonáláshoz, üzenetküldéshez, navigációhoz és zenehallgatáshoz kapcsolódó alkalmazásokat képes kezelni, hanem egyéb – harmadik féltől származó – programokat is, ehhez azonban iOS 8.4-re vagy annál újabb firmware-re van szükség, és alapelvárás, hogy iPhone 5, 6 vagy 7 kapcsolódjék a fedélzeti rendszerhez.

Az Android Auto* szoftvert úgy tervezték, hogy egyszerű, intuitív utasítások révén legyenek kezelhetők a különféle Android operációs rendszerrel működő okostelefonok. A különleges app érintőképernyővel és hangutasításokkal is irányítható, minimális időre vonja el tehát a figyelmet a vezetésről. Az Android Auto* működéséhez Android 5.0 vagy újabb firmware szükséges. A program a Google Maps és Google Now mellett az üzenetküldés, valamint a zenehallgatás funkcióit is képes elérni, sőt egyéb programok kezelését is lehetővé teszi.

A hétcolos Honda Connect érintőképernyő immáron az In-Place-Switching (IPS) funkciót is magáénak tudhatja. Ez páratlan képminőséget, pontos, folyamatos színmegjelenítést, valamint kiváló kontrasztátfogó-képességet szavatol, és tulajdonképpen minden irányból gond nélkül leolvasható (akár 2°szögből is), így az utasok is jól láthatják.

Most először a Connect a légkondicionáló kezelésére is alkalmas, még kevesebb gomb tarkítja tehát az egyszerű, letisztult középkonzolt.

A Honda Connect gyors fozzáférést biztosít a világháló böngészésére, valamint a valós idejű hírek, forgalmi információk, időjárás-jelentések, internetes rádiók, zenestreamek lejátszására is lehetősége nyílik a vezetőnek. A rendszer funkciói természetesen bővíthetők, további szoftvereket a Honda App Centre-ből tölthet le a tulajdonos. Gyárilag telepített szoftverei mellé további alkalmazások is letölthetők a Honda App Centre-ből, ezáltal a vezető igényeire szabható a berendezés. Az „Aha” hasznos, érdekes helyszínek (POI – Point of Interest) keresésére is alkalmas, gyorsan megtalálhatók tehát a közeli éttermek, hotelek stb.

Az érintőképernyőről a menetadatok is leolvashatók, pl. a megtett kilométerek száma, üzemanyag-fogyasztás stb., és – felszereltségtől függően – itt jelenik meg a tolatókamera képe is.

A Honda Connect-hez extraként megvásárolható, műholdas Garmin navigációs rendszer is rendelhető, méghozzá előre letöltött térképekkel, fotóalapú kereszteződésmegjelenítéssel, sávokra vonatkozó útmutatással, valós idejű forgalmi információval, háromdimenziós épület- és domborzatrajzokkal, valamint Eco Routing szolgáltatással. A térképek öt éven át ingyenesen frissíthetők, ami egyedülálló ajánlat a Honda részéről.

Felszereltségtől függően különféle opciós hangszórórendszerek is vásárolhatók a Civichez, az extralistán nyolchangszórós, 180 W-os, valamint 10 (négyajtós) és 11 (ötajtós) hangszórós, nagy teljesítményű összeállítás is szerepel (465 W).

(*Az Apple CarPlay és Android Auto szolgáltatások a sajtóanyag kiadásakor Magyarországon még nem elérhető.)