Honda CRF50F váz és futómű

  • Acél hídváz és megerősített lengővilla
  • Fordított teleszkópvilla
  • 10×2,5″-os, küllős kerekek a kiváló irányíthatóságért és menettulajdonságokért
  • CRF450R-t idéző idomzat és grafika
  • Alacsony, 548 mm-es ülésmagasság

Végtelenül barátságos viselkedése és alacsony ülésmagassága az ifjú pilóták eszményi társává teszi a CRF50F-et. Acél hídvázához megerősített lengővilla kapcsolódik, így merevség és menetkomfort tökéletes egyensúlya jellemzi a modellt. A fordított, 9,4 cm-es rugóúttal felvértezett teleszkópvilla szintén hozzájárul a gondtalan, önbizalmat növelő gurulásokhoz, különösképp, hogy központi hátsó rugóstaggal társították a mérnökök. A rugó-előfeszítést és a csillapítást úgy határozták meg, hogy menetkomfortját és terepképességeit illetően is a legmagasabb színvonalat képviselje a CRF50F.

10×2,5″-os, 28 küllős, présöntésű, alumíniumból készülő felnijein széles terepgumik feszülnek, így könnyedén és pontosan irányítható, nem mellesleg menettulajdonságai is kiválóak. Elöl és hátul egyaránt kis karbantartás-igényű, finoman adagolható dobfék felel a lassításért.

Miként a Honda CRF terepmotorcsalád többi tagja, a CRF50F is büszkén viseli a márka gazdag múltjára utaló stílusjegyeket. Formatervezőit a CRF450R inspirálta, és maga a konstrukció is a nagy testvért idézi: a vékony, 11 cm széles nyereg, a karcsú üzemanyagtartály és a rendkívül kicsi, mindössze 548 mm-es ülésmagasság minden helyzetben megkönnyíti a pilóta dolgát.

A biztonság jegyében a motokrossz-stílusú kormány középrészére párnázott védőelemet helyeztek, és a markolatok is elsőrangúak. Az esésnél felhajló, fogazott lábtartóknak köszönhetően sáros körülmények között is magabiztosan uralhatják gépjüket az ifjú titánok, és bátran próbálgathatják határaikat, hiszen erős és strapabíró műanyag idomok kerültek a CRF50F-re.

A 2023-as modellévű kivitel roppant feltűnő, pirosban pompázó grafikával érkezik a szalonokba, amivel a Honda off-road-története előtt tiszteleg.