A Honda Motor Europe csatlakozott az  ACEA-hoz

Sikeres tárgyalási sorozatot követően a Honda Motor Europe is csatlakozott földrészünk egyik legnívósabb szakmai közösségéhez, az Európai Autógyártók Szövetségéhez (ACEA). Az európai személy- és tehergépjármű-, valamint buszgyártó vállalatokat tömörítő szervezet legfőbb törekvése, hogy gazdaságossá és környezetbaráttá tegye a kontinens járműiparát, egyszersmind gondoskodjon társadalmi fenntarthatóságáról.

A Honda 2018. január 1-én hivatalosan is taggá vált, így szerepet vállalhat az ACEA terveinek megvalósításában, beleértve a mobilitással és versenyképességgel kapcsolatos célkitűzések elérését is.

Katsushi Inoue, a Honda Motor Europe elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az európai járműipar egyértelműen az élvonalba tartozik a globális fejlesztéseket illetően, az ACEA pedig rendkívül értékes munkát végez a szektorban, ezért nagyon várjuk, hogy végre mi is aktív, együttműködő, konstruktív tagjává válhassunk a szövetségnek. Cégünk nagy hangsúlyt fektet az európai piacra, az ACEA-csatlakozás pedig még inkább elmélyítheti szakmai beágyazódásunkat ebben a különleges, változó időszakban.”

A Honda Motor Europe nem kevesebb, mint 8000 embert foglalkoztat Európában, ebből négyezren az angliai gyáregységében dolgoznak, amelybe 1989 óta 2,2 milliárd fontot ruházott be a vállalat.

A Honda célja, hogy 2025-re Európában eladott járműveinek két harmada elektromos (hibrid, plug-in hibrid, EV és FCV) hajtású legyen. Ennek elérésén munkálkodik a cég Németországban és az Egyesült Királyságban működő Kutatás-Fejlesztés részlege is, különösen nagy figyelmet szentelve az autonóm járművekhez, menetbiztonsági eszközökhöz és hajtásláncokhoz fűződő fejlesztéseknek.

Emellett számos kiemelkedő jelentőségű projektben is részt vesz a társaság, ilyen például a Drive C2X névre keresztelt, járműkommunikációs hálózat létrehozása, az autonóm mobilitást szolgáló L3 Pilot rendszer kidolgozása, valamint az üzemanyagcellás közlekedési eszközök működtetéshez szüksége infrastruktúra kiépítésére irányuló HyFIVE és H2ME2 kezdeményezés.