Honda Vision 110 – 2021

Összegzés: Kívül-belül megújult a Honda remek ár/érték arányú, kiváló minőségű robogója, a Vision 110. A frissített, 2021-es változata megújult műszeregységgel kerül a szalonokba, sőt immáron kulcsnélküli indítás növeli használati értékét. Továbbfejlesztett vázszerkezete (Smart Architecture Frame, eSAF) révén 2 kg-mal-mal csökkent a tömege, eSP erőforrása pedig takarékosabbá vált az Alapjárat-leállító Rendszernek köszönhetően.

KÉPGALÉRIA: https://www.facebook.com/egyszermarlattamautot/posts/2487284151566880

Bevezetés

Az Európában 2012-ben bemutatott Vision 110 azért látott napvilágot, hogy megbízható, élvezetes, egyben megfizethető motorral közlekedhessenek a nap mint nap útra kelő ingázók. Jól tudták a mérnökök, hogy a kedvező ár, a tartósság, a biztonság és a könnyed kezelhetőség a célközönség legfontosabb elvárásai között szerepel, így ezek voltak a tervezők elsődleges szempontjai is.

Munkájukat siker koronázta, elvégre kiforrott technikájával, elektronikus üzemanyag-befecskendezőjével és takarékos eSP erőforrásával igazi közönségkedvenc lett a léghűtéses Vision 110. Mindemellett akiváló úttartást szavatoló vázkonstrukció, a biztonságos lassításért felelő, kombinált fékrendszer (CBS) és a tárolórekeszek sokasága is nagyban hozzájárult népszerűségéhez.

Nem előzmény nélküli a Honda tündöklése az ingázómotorok piacán, hiszen 1954-ben jelent meg a vállalat első robogója, a Juno K. Ez a modell igazi különlegesség volt, ugyanis rendhagyó alapanyagokból és újszerű technológiával állították elő. Négy évvel később leleplezték az ikonikus, négyütemű Super Cubot, amiből több mint százmillió darab talált gazdára, így a világ legnagyobb darabszámban értékesített motorkerékpárja lett. Örökzöld mivoltáról és időtálló értékeiről árulkodik, hogy napjainkban is roppant nagy népszerűségnek örvend.

Természetesen az idő múlásával változnak a vásárlók igényei, ezért az új Vision 110 még elmésebb, könnyedebb és sokoldalúbb elődjénél. Formavilágán csak annyit módosítottak, hogy megfeleljen a jelenkori trendnek, de továbbra is megőrizze jellemző vonásait és egyből felismerhető legyen.

Áttekintés

A modellfrissítés legfontosabb elemei között találjuk az új Smart Architecture Frame (eSAF) vázszerkezetet és a továbbfejlesztett, még gazdaságosabb, léghűtéses eSP erőforrást.

Feltétlenül említést érdemel az új kijelzőegység és az alapáras Smart Key intelligens kulcs, főként, hogy utóbbival gombnyomásra felnyitható az ülés is, így könnyedén pakolhatunk az alatta megbúvó csomagtérbe.

A 2021-es Vision 110 vásárlói az alábbi színárnyalatok közül választhatnak:

Pearl Jasmine White

Poseidon Black Metallic

Candy Noble Red

Matt Galaxy Black Metallic [1]

[1] Magyarországon ebben a színben nem kerül forgalmazásba.

https://egyszermarlattamautot.hu/2020/12/14/a-vision110-csatlakozik-a-honda-2021-evi-a1-jogositvannyal-vezetheto-125-cm3-es-robogoihoz-es-motorjaihoz/