Hétvégén Hungaroring Classic 2017

Európa számos tradicionális versenypályája után hazánkban is bemutatkozik a klasszikus versenysorozat. Szeptember végén a Magyar Forma 1-es pályán rendezik meg a Hungaroring Classic autóversenyt.

Az esemény sajtótájékoztatóját kedden tartották a Duna Yacht Event rendezvényhajón, s a hajó előtt sorakoztak a fentebb említett autók, körülöttük pedig a kor divatjának megfelelő öltözékben elegáns hölgyek. A Classic Endurance Racing 2004 óta szerveződik a jelenlegi formájában – csokorba gyűjtve a historic-sorozatokat, vagyis a klasszikus autók versenyeit a sportág hőskorából. Élőben és versenykörülmények között, Közép-Európában először láthatjuk ezeket a klasszikus, korabeli autókat, amelyek késhegyre menő csatákat vívnak egymással a kontinens legendás aszfaltcsíkjain, köztük ettől az évtől kezdve a Hungaroringen.
Az ötlet, hogy hazánkba hozzák a sorozatot a Dakar-versenyző, Szalay Balázs fejében született meg. „Szenvedélyünk az autózás, az autóversenyzés, az égett benzinszag, s nagy álmunk válik valóra ezzel a rendezvénnyel, amelyből családi autósport-ünnepet szeretnénk teremteni.” – mondta Rákosi Tamás, a Hungaroring Classic másik ügyvezetője.
A sajtótájékoztatóra hazánkba érkezett a sorozatot nemzetközi szinten már 14. éve szervező Peter Auto sportigazgatója, Pierre-Antoine Lecoutour is. Elárulta, hogy hét kategóriában 150-160 versenyautó áll majd rajthoz a péntektől vasárnapig tartó viadalon. A sajtótájékoztatón megszólalt az örökös magyar bajnok Ferjáncz Attila fia, Ferjáncz András is, aki egy olyan Renault 17 Gordinit vezet majd.

Fotók: Polinszky Tibor Gyula