Így szól a Skoda Fabia Rally2 evo

Így szól a Skoda Fabia Rally2 evo

A világ harmadik legrégebbi autógyártójának története 1895-ben kezdődött, amikor két fiatalember a Slavia nevű kerékpárok gyártásába fogott. A Laurin&Klement néven futó céget 1925-ben vásárolta fel az Emil Škoda mérnök által alapított ipari konszern, majd elkezdődött egy igazi sikertörténet, ami azóta sem ért véget. Ismerd meg a ŠKODA híres versenymodelljeit, amelyek mindegyike egyedi és megismételhetetlen, beleértve azokat a hangokat is, amelyeket kiadnak a működés során.

Minden a 1901-es Párizs-Berlin versenyen kezdődött. A motorkerékpár és motoros tricikli osztály tízfős induló mezőnyében Narcis Podsedníček szerelő lenyűgöző teljesítményt nyújtott Slavia B-jén. Ettől kezdve a világ felfigyelt a Mladá Boleslav-i versenymotorokra.

A ŠKODA motorsport területén elért eredményeinek idei 120. évfordulóján egy rendhagyó hangtörténeti élményre hívunk a Schiller autócsalád jóvoltából.

Skoda Fabia Rally2 evo

2015-ben a FABIA S2000 sikerét az új FABIA R5 váltotta fel, amely nagyon népszerű lett a privát csapatok körében. 2019 áprilisában érkezett meg az újonnan homologizált ŠKODA FABIA Rally2 evo, amelyet 2019 júliusában hivatalosan is átvett az első ügyfél. A szerencsés férfi Toni Gardemeister, a ŠKODA Motorsport korábbi gyári pilótája volt. Eddig több mint százötven versenycsapat a világ minden tájáról több mint 430 ilyen autót vett át.

HALLGASS PODCASTOKAT! >>>