Ikonikus árnyalatokkal bővül a Porsche színpalettája

Ikonikus árnyalatokkal bővül a Porsche színpalettája

A Paint to Sample program kínálatában jelenleg több mint 160 árnyalat található.


A Porsche egyre inkább az egyedi megjelenésre helyezi a hangsúlyt. Ennek jegyében a stuttgarti gyártó tovább bővíti a rendkívül népszerű Paint to Sample programjában elérhető színek számát. 

A 911-es, a 718-as és a Taycan elkészítéséért is felelős zuffenhauseni gyáron belül kialakított új fényezőüzemben az eddigi öttel szemben, már 20 autó egyedi fényezését is el tudják készíteni egy nap alatt.

A Paint to Sample színpaletta jelenleg több mint 160 árnyalatot tartalmaz, emellett pedig bárki kérheti, hogy a saját maga által megálmodott fényezéssel készüljön el az autója.

A 911-es és a 718-as esetében több mint 100 különböző szín közül válogathatnak az érdeklődők, míg a tisztán elektromos Taycan palettáján 65, a Panamera és a Macan tekintetében pedig 50 opcionálisan választható árnyalat áll rendelkezésre. A Paint to Sample programnak köszönhetően a Porsche rengeteg, az évek során ikonikussá vált fényezése, mint a Maritime Blue, a Rubystar Red vagy a Mint Green vált ismét elérhetővé.

Az egyedi árnyalatok esetében az ügyfél megadja a színmintát a Porschénak, azt elküldik a stuttgarti központba, ahol minőségi és megvalósíthatósági tesztnek vetik alá. Ebben az esetben körülbelül 11 hónapot kell várnia, amíg a Porsche jóváhagyja a színt. Ezt követően kezdődhet a fényezés, ami modelltől függően nagyságrendileg 7-8 millió forintba kerül. Ez az opció egyedül a Cayenne esetében nem érhető el.

Forrás:

CarBuzz & mahzrt.hu