Ismét villamosvonalakat ellenőriztek rendőrök Budapesten, három embert állítottak elő

    Három embert állítottak elő a rendőrök, akik e héten a 28-as, a 28A és a 62-es villamosokon, a járatok megállóhelyein és azok környékén tartottak ellenőrzést – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

    A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az utasok biztonsága érdekében – a BKK-val kötött stratégiai partnerség keretében – rendszeres ellenőrzéseket tart a közösségi közlekedési eszközökön – emlékeztettek.


    A kedden tartott ellenőrzés során a járműveken és a megállókban nem kellett intézkedniük a rendőröknek, az akció során viszont elfogtak egy nőt, akit azért köröztek, mert egy korábbi pénzbírságot nem fizetett be. Egy férfit lopás miatt, egy másikat pedig jármű önkényes elvétele miatt állítottak elő – tették hozzá.


    Hatósági jelzés hiánya, forgalomból kivont járművel közlekedés, illetve záróvonal átlépése miatt szabálysértési feljelentést tettek három sofőrrel szemben. Közterületen történő szeszesital fogyasztás, elsőbbségadás kötelezettségének elmulasztása, köztisztasági szabályszegés, személyi igazolvány hiánya és záróvonal átlépése miatt helyszíni bírságot szabtak ki – áll a közleményben.