A Jaguar Land Rover elnyerte az „Év Vállalata” címet

  • Most először Salzburgban tartották az AutoBest díjátadó ünnepséget

  • 31 európai országot képviselő zsűri

  • A CompanyBest díjat Prof. Dr. Ralf Speth vette át Salzburgban

Szerda este első ízben rendezték meg az AutoBest díjátadó ünnepségét Salzburgban. A zsűri harmincegy ország ugyanennyi újságírójából állt; a legnagyobb európai autóipari szakzsűri, az AutoBest az „Év vállalata” címet adományozta a Jaguar Land Rovernek.

Az AutoBest nemzetközi zsűrijének tagjai nagyra értékelték a testvérmárkák növekedésének lenyűgöző ütemét, a nehéz gazdasági körülmények ellenére stabil pénzügyi eredményeket, valamint az innovatív és vonzó termékek bevezetését. Prof. Dr. Ralf Speth, a Jaguar Land Rover vezérigazgatója örömmel vette át a CompanyBest díjat a fesztiválszínházban.

A Jaguar Land Rover jelenleg több mint 43 000 embert foglalkoztat világszerte, míg márkakereskedésein, beszállítóin és a helyi vállalkozásokon keresztül további mintegy 240 000 fő számára biztosít bevételt. A nagy-britanniai gyártóközpontokon túl a Jaguar Land Rover további gyártóüzemeket működtet Kínában, Brazíliában, Indiában és Szlovákiában, valamint megbízásos alapon az ausztriai Magna Steyr vállalat üzemében is gyártat.

A Jaguar Land Rover 2017-ben összesen 621 109 gépkocsit adott el a világ 130 országában. A termelés több mint 80 százalékát exportpiacokon adták el.

2020-tól minden új Jaguar Land Rover típus részben vagy teljesen elektromos hajtásláncot kap, így ügyfeleink minden eddiginél szélesebb kínálatból választhatnak. A Jaguar Land Rover a teljesen elektromos, plug-in hibrid és mild hibrid modellek teljes választékát bevezetve kínál gazdagabb lehetőséget ügyfeleinek. A cégcsoport első tisztán akkumulátoros meghajtású járműve, a Jaguar I-PACE már 2018 nyarától megvásárolható. A piaci bevezetés időpontja országonként eltérő lehet, a hazai bevezetés várható időpontja: 2019. március.

Képek: (Copyright: AutoBest / Heiko Mandl, sajtó részére jogdíjmentes használat engedélyezett)

  • Prof. Dr. Ralf Speth beszéde a díj átvételét követően
  • Díjátadó: Ralf Speth és Gian Luca Pellegrini, a Quattroruote főszerkesztője