Javíthat 2024-es várakozásain az AutoWallis

Az AutoWallis 2024 első felében javíthatja a stratégiai értékesítési és gazdálkodási tervszámait – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.


    A várakozások módosítását a kedvezőtlen körülmények ellenére is folytatódó növekedéssel magyarázták. A társaság 2023-ban szintén jó eredményekre számít, és előtte is éveken át csúcsot döntött, több pénzügyi mutatója már korábban meghaladta a 2025-ös célkitűzést – írták.


    Az AutoWallis a közlemény szerint az iparági folyamatokat felülmúló organikus fejlődéssel és a sikeres akvizíciókkal magyarázta a sikeres gazdálkodást. Ormosy Gábor vezérigazgató kiemelte, hogy tavaly 40 százalékkal 270 milliárd forintra emelték az árbevételüket, miközben az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) az előző évi majdnem duplájára, 14,5 milliárd forintra nőtt.


    A 15 országban jelen lévő, 22 márkát képviselő vállalatcsoport az idei első fél évben szintén kedvező adatokat közölt, árbevétele 48 százalékkal, EBITDA-ja 50 százalékkal nőtt a tavalyi azonos időszakhoz képest. A további emelkedést a tavalyi akvizíciók, a társaság tőkeereje, tőzsdei és régiós jelenléte biztosítja, így az évtized végére a terveknek megfelelően a térség meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója lehet – tették hozzá.


    A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzett vállalat részvényei 114 forinton fejezték be az előző kereskedési napot. Árfolyamuk egy éven belül 86,1 és 124,5 forint között változott.