Jeremy Clarkson szerint a Toyota GR Yaris az év legjobb új autója

Jeremy Clarkson szerint a Toyota GR Yaris az év legjobb új autója

Eddigi legszubjektívebb, ám éppen ezért talán legértékesebb elismerésében részesült a Toyota GR Yaris, amikor az autós újságírás első számú celebje, Jeremy Clarkson írásba adta: idén egyetlen más autónak sem örült annyira, mint a versenyautó-génekkel megbolondított közúti méregzsáknak.

Az autózásért rajongó olvasók számára aligha kell bemutatni Jeremy Clarksont. Az idén 61 éves újságíró a stílusteremtő Top Gear televíziós műsor vezetőjeként vált világhírűvé, majd az on-demand streaming műfajára átnyergelve a The Grand Tour című adásban folytatta munkásságát állandó társaival.

Mindeközben évtizedeken át volt a vezető brit napilapok rovatvezetője, publicistája. Rajongói jelenleg többek között a The Times napilap és a The Sunday Times hetilap hasábjain találkozhatnak rendszeresen írásaival. A világ egyik legnagyobb autós szaktekintélyeként természetesen zsűritagként vesz részt a két testvérkiadvány közös autós díjának odaítélésében, sőt: saját kategóriát kapott, ahol a szerkesztőségtől és az olvasóktól függetlenül, egyes egyedül döntheti el, hogy az adott évben általa kipróbált új modellek közül melyik nyerte el leginkább a tetszését.

Ez az autó pedig az idei évben a >>>