Jó alternatíva a gázüzemű új Opel Astra

  • Tiszta ügy hatékony föld- és biogázzal autózni

  • 2026 végéig tart az autógáz adókedvezménye

  • Frankfurtban debütál az Opel Astra CNG

A „2016-os Európai Év Autója“ legújabb változata Németországban rövid ideje már megrendelhető, hivatalos premierje a Frankfurti Autószalonon lesz, és hamarosan begördül a márkakereskedésekbe is: jön az új Opel Astra CNG (Compressed Natural Gas – sűrített földgáz). Opel Astra 1.4 ECOTEC CNG Enjoy kivitelben az ötajtós ára 6 900 000 Ft (a tágas Sports Tourer felára 200 000 Ft).
Az Astra CNG motorjának alapja az Astra és Mokka X 81 kW/110 LE teljesítményű, teljesen alumíniumépítésű, négyhengeres benzines turbója, amelyet földgázra, biogázra vagy ezek tetszőleges keverékére optimalizáltak (CNG-fogyasztás a NEFZ-szabvány szerint: városi 5,7-5,6 kg/100 km, országúti 3,4-3,3 kg/100 km, kombinált 4,3-4,1 kg/100 km, kombinált CO2-emisszió 116113 g/km). A gázt két darab, összesen 19 kilogramm (117,5 liter) befogadóképességű szénszálas kompozit-anyagú „Typ 4“ tartály tárolja. Ha pedig ezek kiürülnek, 13,7 liternyi benzintartalékával simán elmegy az autó a következő tankolási lehetőségig. A 2000 és 3600/perc között 200 newtonméter nyomatékot hatfokozatú manuális sebességváltó továbbítja.
Könnyű elérhetősége, csekélyebb CO2-emissziója és költségelőnye miatt a föld- és biogáz már ma is segíthet klímasemlegesebbé tenni az automobilt“, jelentette ki az Opel fejlesztési főnöke, Christian Müller. „Ennek az üzemanyagnak az előnyeit kombinálva a dinamikus Astrával, rendkívül attraktív autót kínálunk környezettudatos vevőinknek.“
Az Opel folytonosan törekszik arra, hogy széles vevőkörnek tegye elérhetővé magasabb járműkategóriák innovatív technikáját. A legjobb példa erre az Astra CNG. Komfort-, biztonsági- és asszisztensrendszerei közül nem hiányzik például az adaptív, vakításmentes IntelliLux LED® mátrixvilágítás, amellyel lakott területen kívül állandó távfényt bekapcsolva lehet közlekedni, jelentősen fokozva saját biztonságunk mellett másokét is. Az Opel OnStar személyes online- és szolgáltatási asszisztens, illetve az Apple CarPlay- és Android Auto-kompatibilis infotainment-rendszerek nem csupán a lehető legjobb csatlakozást nyújtják, hanem a myOpel OnStar applikációval és a Navi 900 IntelliLink integrált navigációjával együtt kellemesebbé és gondtalanabbá is teszik az utazást az Astra CNG-vel: az úgynevezett érdekes pontok (POI) között ott vannak a gáztankolási lehetőségek.
Ezekhez járulnak további modern asszisztensek, a jelzőtábla-felismerőtől a sávtartón át az automatikusan vészfékező frontális ütközésveszély-figyelmeztetőig. További praktikus részlete az Astra CNG Sports Tourernek az önműködően felnyíló vagy lecsukódó poggyásztér-ajtó: egy láblendítés elég, hogy bepakoljuk a kezünkben tartott csomagokat.
http://egyszermarlattamautot.hu/2017/09/12/rajtra-keszen-vartak-frankfurtot-az-opel-vilagujdonsagai/