Jól mentek a kupás Peugeot-k a Mecsekben

Hét páros nevezett az 54. Mecsek Rallye-n a Peugeot Kupába és egy kivételével mindannyian be is fejezték a futamot. A Kupasorozatban idén első versenyét teljesítő Szauer Gergő – Rácz László páros egy technikai probléma ellenére is az élen fejezte be a Kupások között a versenyt, a sorozatban élre ugró Német-Szőke, valamint a Trencsényi-Szegedi duók előtt.

KÉPGALÉRIA >>>

Viharos időjárással kezdődött a patinás pécsi verseny, az 54. Mecsek Rallye. A pénteki egyetlen, 18 kilométeres gyorsasági szakasz egy igazi kihívás volt a versenyzőknek, hiszen nem csak a villámok és a vakuk villanásával kellett megküzdenie a mezőnynek, hanem a folyamatosan változó, felhordásos útfelülettel is.

A helyi származású, a kupában idén először induló Szauer Gergő és navigátora, Rácz László kezdte legjobban a futamot és lendületes autózással már több, mint 1 perces előnyt szerezve vezettek a hetedik szakaszig. Itt odaütötték az autójuk alját, emiatt eltört a váltótartó bak és ez hozott még újabb technikai gondot, amivel előnyük pillanatok alatt eltűnt és az utolsó két szakaszon kellett újra megnyerniük a versenyt.

A kupasorozat tavalyi bajnoka, Német Gábor próbálta felvenni a versenyt Szauerékkel. Végig második helyen autóztak navigátorával, Szőke Tamással és a futam végén is az ezüst éremnek örülhettek.

Trencsényi Vince és Szegedi Máté egy vadonatúj autóval érkezett Pécsre, amelybe a futam előtti teszten ültek be először. Vincéék folyamatosan állítgatták az autót, ami a harmadik helyre hozta be őket a nap végére.

A Viszló Csaba – Czakó Janek duó technikai gondokkal küzdött, de harmadik körben már jól érezték magukat és megelőzték a kupasorozatban eddig vezető Hangodi Bendegúz – Bunkoczi László kettőst. A most érettségizett Hangodinak elment a szervója, sokat kellett dolgoznia, hogy karcmentesen be tudja hozni az autóját.

Csoma Andrásék is célba értek. Radó István navigálásával a tapasztalatgyűjtést tartotta legfontosabb feladatának a Historic sorozatból érkező pilóta. A Vogel Adrienn – Notheisz Ivett páros üde színfoltja a kupasorozatnak. A lányok nem csak csinosak, hanem gyorsak is, folyamatosan negyedik-ötödik időket autóztak, egészen addig, amíg egy technikai hiba a pálya mellé nem parancsolta őket. Próbáltak úgy félreállni, hogy ne akadályozzák a többieket, ami azzal járt, hogy végül egy gödör fogságában kellett befejezniük a futamot, miután a hibát elhárították.

A hőség ellenére nagyon sokan kilátogattak a baranyai megyeszékhelyre és a szervizparkban felállított Peugeot sátrak alatt zajló munkát is nagyon sokan kísérték figyelemmel. A Széchenyi téren tartott célceremónia impozáns befejezése volt a futamnak.

A Tagai Racing Technology által felügyelt kupasorozat hitvallásának megfelelően most is sportszerű csaták után alakult ki a végső sorrend.

Tamás BA-RO Motorsport Egyesület 2 pont

Három forduló után Németék egy ponttal átvették a vezetést Hangodiéktól, Trencsényiék harmadik helyen tanyáznak és az új szereplők, Szauerék a mostani győzelmükkel egészen a negyedik helyig ugrottak előre.

A kupasorozat következő állomása az augusztus utolsó hétvégéjén megrendezendő Vértes Rallye lesz.