Jól teljesít a Fiat Tipo

Egy jótékonysági akcióban tesztelik az olasz márka  családi autóját. A kombi járművel ajándékokat szállítanak olyan helyekre, ahová egyébként már a Mikulás sem jutott el decemberben. Az év első két hónapjában ezekre a  kistelepülésekre visznek élelmiszert, melegruhát és játékokat. Az autót nem véletlen választották erre a szerepre. Hatalmas a  Fiat Tipo csomagtere!

Február a farsang ideje, ebben az időszakban a farsangi fánkokhoz való hozzávalókat és jelmezeket is visznek  hátrányos helyzetű gyerekeknek. Vas-, Veszprém-, Somogy- és Heves megye egy-egy településéélő kisiskolásokat ajándékoznak meg az akció szervezői.

A fánk hozzávalói mellett, a Star Wars jelmezeknek örülnek a legjobban a gyerekek. A felnőttek egyébként recepteket is kapnak a sütemények hozzávalói mellé.  A finomságokat a szülők készítik el, azokat be kell vinniük a helyi iskolába, hogy mindenki részesülhessen a  Jótékonysági Receptműhely süteményeiből.

Az akcióban a Fiat Tipo egyik példányát használják. Nem véletlenül. A  Tipo kombi egyik erőssége, hogy csomagtartója 550 literes! Bőven fér bele ajándék! Ezt már decemberben is tesztelték, a puttonyos autót akkor a Mikulás is használta. (lásd. kép) Ez adta az ötletet, hogy a kocsit a későbbi karitatív akciókban is beindítsák. „Rengeteg ajándékot tudunk ezzel az autóval szállítani. Ha lehajtjuk az üléseket, még 160 cm magas, balatoni mesehős, red Kapitány (lásd. kép) is velünk utazhat a gyerekekhez. A hátsó ülések ledöntésével 1650 literes hely válik szabaddá. Így  akár 1,8 méter hosszú dolgokat is szállíthatunk a Tipo kombiban. Ráadásul a csomagtartó padlója két helyen is rögzíthető. Igy azt is tudjuk szabályozni, hogy milyen legyen  a raktér magassága. Mindezeknek köszönhetően meglepően sok ajándék fér a Tipo csomagtartójába. Azokat biztonságosan tudjuk szállítani” – nyilatkozták a szervezők.