Jövőre Prágában találkoznak

2018-ban Prágában találkoznak a Harley-Davidson-motorosok

 
Kokes János, az MTI tudósítója jelenti:
Legalább 70 ezer Harley-Davidson motort és több mint 100 ezer motorost várnak jövőre Prágába, ahol megünneplik az amerikai márka megszületésének 115. évfordulóját – közölte Jaroslav Vavrina, a rendezvény főszervezője szerdán Prágában.
A Harley-Davidson motorosok újabb világtalálkozójára 2018. július 5-től 8-ig kerül sor. A négynapos akció számára a rendezők a Holesovice városnegyedben fekvő szabadidőparkot bérelték ki.
A nagyszabású rendezvény keretében a motorosok engedélyt kaptak egy díszfelvonulásra is Prága belvárosában, a szabadidőparkban pedig nagyszabású európai és amerikai motorkerékpár-kiállítást tartanak, amelyen a múlt legendás motorainak százai lesznek megtekinthetőek. A rendezők szerint a veteránok mellett 40 új motorkerékpár-modellt is bemutatnak, amelyeket a legnagyobb gyártók kölcsönöznek az akció idejére.
“A nagyszabású nemzetközi akció esélyt ad arra, hogy a világ előtt bemutathassuk Prága és Csehország szépségeit, és a várható gazdasági haszon sem elhanyagolandó” – mondta Karla Slechtová regionális fejlesztési miniszter újságíróknak. A tárca számításai szerint az államkasszába több mint félmilliárd korona (5,75 milliárd forint) nagyságú összeg folyik majd be. A regionális fejlesztési minisztérium és Prága városa ezért védnökséget vállalt a Harley-Davidson-motorosok prágai világtalálkozója felett.
A motorkerékpárok általában is nagy népszerűségnek örvendenek a csehek körében. Jelenleg mintegy 1,1 millió különböző márkájú motorbicikli van hivatalosan bejegyezve. A Harley-Davidson márkából tavaly 472 darab kelt el, további 359 darabot külföldről hoztak be a motorosok.