Kamu segélykocsikra figyelmeztet az ADAC

A német autóklub, az ADAC figyelmeztetést adott ki, hogy Kelet- és Délkelet-Európában csalók ADAC-partner autómentősnek adják ki magukat.

Úgy tesznek, mintha sárga angyalok lennének, ugyanakkor sok pénzt számítanak fel az utazóknak a trélerért és néha még indokoltalan műhelyszolgáltatásokért is. Az ADAC szerint, Magyarország és Szerbia mellett Bulgáriában, Horvátországban és Szlovéniában is egyre aktívabbak a csalók, ugyanakkor Szlovákia, Litvánia és Lengyelország ugyancsak érintett.

Annak érdekében, hogy elnyerjék a nyugati utazók bizalmát, a csalók ADAC-partnerként mutatkoznak be, és gyakran a német autóklub alkalmazottainak egyenruháját utánzó gúnyában portyáznak a főutakon.

adac4_m.jpg

Az ADAC felhívja a figyelmet, hogy külföldön nincs járműflottája, valamint a külföldi szerződéses partnerei nem használhatják az ADAC feliratot a járműveiken és a műhelyeiken.

adac3_m.jpg

Egyetlen kivétel van: Észak-Olaszországban egy Sárga Angyal egész évben dolgozik az ADAC segélyhívó rendszer telepített segítőjeként.

Ami a kelet-európai csalókat illeti, az autóklub bemutatja a nekünk sem ismeretlen módszert, hogy szabadúszó tréleresek az autópálya hidakról lesik a meghibásodást, és azonnal megjelennek, ha baj van.

A külföldi utazók gyakran hasztalan hívogatják az ADAC telefonszámát, mert a bűnözők gyakran zavaró adót telepítenek járműveikbe, amelyek lehetetlenné teszik a mobilozás.

adac2_m.jpg

Ilyen helyzetben az autósok zárják be a kocsit, és menjenek odébb nagyjából 10 métert, és onnan kell újból felhívniuk az ADAC nemzetközi segélyhívó számát.

Ha az ADAC Versicherung AG azonosítja a csalókat, például rendszámtábla fényképek segítségével, akkor a helyi partnerklub támogatásával mindig jogi lépéseket kezdeményez a csalók ellen.

dasblog