Kanárisárgától a holografikusig

Az autófóliák új generációjával határ a csillagos ég!

Ha autódesignról van szó, ma már a legmerészebb álmainkat is megvalósíthatjuk – feltéve, ha a pénztárcánk engedi. Szerencsére léteznek olyan okos és gazdaságos megoldások is, mint a 3M által kifejlesztett, szuperkönnyen felhelyezhető autófólia, amellyel évekre egyedi megjelenést varázsolhatunk kedvenc autónknak.
Sokan nem szeretik, ha az általuk viselt ruha szembejön az utcán, ez pedig az autók esetében sincs másképp. Az egyedi és különleges autódesign ma már korántsem elérhetetlen, főleg, ha okosan választjuk meg a technológiát. A 3M öntött fóliáinak egyik legnagyobb előnye, hogy számtalan színben, illetve fényes, matt, szálcsiszolt fém és karbon hatású típusokban elérhetőek, emellett digitálisan nyomtathatóak, így tényleg csak a fantázia szabhat határt annak, hogy milyen autót álmodunk meg magunknak.

Sima és buborékmentes

A 3M új, 1380-as autófólia-sorozatát az 1080-as széria alapján fejlesztették ki, és tökéletesen alkalmazkodik a felülethez, így az autó számtalan részén használható. „A ComplyTM ragasztótechnológiának köszönhetően a fólia alól a levegő fokozatosan eltávolítható, a fólia pedig egészen addig alakítható, amíg teljesen le nem ragasztjuk. Az eredmény sima és buborékmentes” – mutat rá a technológia előnyeire Farkas Miklós key account manager és termékfelelős.
Az innovatív előnyök mellett az 1380-as sorozat 11 új matt és fényes árnyalattal jön ki, köztük a Gloss Navy Metallic Blue-val (fényes fémkék), a Gloss Flame Reddel (fényes lángpiros) és a Matte Black Metallic-kal (matt fémfekete). Ezzel együtt a 3M Wrap Film 1080 sorozat is 10 új színnel gazdagodik a vöröstől kezdve a bíboron át egészen a holografikus árnyalatokig. A Satin Vampire Redhez (szatén vámpírvörös) és a Gloss Black Cherry-hez (fényesfekete cseresznye) hasonló fantázianevű színek mellé társul például a kozmikus égboltot idéző Gloss Flip Deep Space, így összesen már közel 100 árnyalatból választhatunk. Egyes típusok digitálisan nyomtathatóak, így bármilyen motívum rákerülhet az autónkra, akár metál hatásban is.

Vágás penge nélkül

És ez még nem minden: a 3M™ 8900 autódekorációs védőlaminátumok választéka színek és textúrák soha nem látott kombinációját teszi lehetővé.A szériában olyan textúrákat is találunk, amelyek bármilyen színhez alkalmazhatóak, így ezekkel fémes vagy szénszálas hatást is elérhetünk az autó felületén. Az igényes applikációt segítik a Knifeless vágásmentes szalagok, melyek a dekorfóliák pontos és hatékony vágását teszik lehetővé kés használata és felületi karcolások nélkül, tiszta szélekkel. „Ha a fóliát pengével vágjuk, megvan rá az esélyünk, hogy jó dolgozunk, de a 3M vágásmentes szalagjaival éles és határozott vonalakat vághatunk anélkül, hogy kárt tennénk a felületben” – teszi hozzá a szakértő.