Kategóriagyőztes az új Audi Q3

A BMW X2 és a Volkswagen Tiguan elől nyerte el a „Kompakt SUV/terepjáró modellek” kategória első helyéért járó díjat az új Audi Q3 a német „auto motor und sport” szakmai magazin olvasóinak Best Cars 2019 szavazásán.

audi_q3_best_car_m.jpg

A Best Cars, az “auto motor und sport” magazin olvasói szavazása egyike az európai autóipar legfontosabb értékmérőinek. Az idén 43. alkalommal megrendezett közvéleménykutatáson tizenegy kategóriában 385 modell versenyzett az olvasók szavazataiért. Minden olvasó kategóriánként két szavazatot adhatott le: az egyikkel az összes jelölt közül támogathatta kedvencét, a másik szavazatát pedig a legjobb import járműre adhatta le. Az Audi Q3 a „Kompakt SUV/terepjáró modellek” kategóriában 56 másik jelölttel versenyzett és a szavazatok 14,4 százalékát megszerezve végzett az élen. A BMW 13,9, a VW Tiguan pedig 11,6 százalékot kapott.

best-cars-2019-vw_tiguan_m.jpg

Az importmodellek között a Jaguar e-Pace lett az első, majd a szintén a JLR családhoz tartozó Range Rover Evoque következett. A harmadik helyet ebben a kategóriában is a Volkswagen csoport egyik modellje, a Škoda Karoq szerezte meg.

best-cars-2019-skoda_karoq_m.jpg

Az Audi Q3 győzelmével kapcsolatban Jens Rückert, a modellsorozatért felelős vezető az elismerés stuttgarti díjátadóján elmondta, hogy ez a díj kitűnő visszajelzés arról, hogyan fogadták az ügyfelek az új Q3 koncepcióját. Hozzátette, hogy a kompakt SUV modell hosszabb tengelytávjának köszönhetően pontosan ott kínál több helyet, ahol a családoknak erre szükségük van. Ezen kívül még sokoldalúbbá vált, hiszen digitális kezelési- és kijelző-koncepciója, valamint innovatív asszisztens rendszere a magasabb kategóriák kényelmét hozzák el a kompakt szegmensbe.

dasblog.hu