A KBSZ is vizsgálódik a 2-es metró vonalán történt éjszakai baleset ügyében

Nyomozás indult az Astoria és a Blaha Lujza tér között szerda hajnalban történt  metróbaleset miatt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a honlapján. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint az NFM Közlekedésbiztonsági Szervezet szakmai vizsgálatot indított a baleset okainak és körülményeinek feltárására.

A BRFK közleményében azt írta, hogy a körülbelül  hajnali 2 órakor történt balesetben  két műszaki szerelvény ütközött össze a 2-es metró vonalán, az Astoria felől a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon.

A balesetben egy ember könnyű sérülést szenvedett.

A baleset körülményeinek és a személyi felelősség tisztázása érdekében  a BRFK vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított nyomozást, és két embert előállított – tették hozzá.

A BKV Zrt. korábban azt közölte, hogy a balesetben a szolgálati vonatok összekoccantak és a pótkocsik kisiklottak. Ők azt írták, hogy senki sem sérült meg a koccanásban.

A forgalom azóta újraindult a vonalon.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI megkeresésére közölte: az NFM Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) független szakmai vizsgálatot indított a baleset okainak és körülményeinek feltárására. A tárca hangsúlyozta, a vizsgálat célja mindenkor a hasonló balesetek jövőbeni bekövetkezésének megelőzése, a vizsgálat a jogszabályok szerint nem irányulhat a vétkesség vagy felelősség megállapítására.

http://egyszermarlattamautot.hu/2018/02/07/ot-kilometeres-torlodas-alakult-ki-az-m0-son-vecsesnel-baleset-miatt/