Kerékpáros fejlesztések a XV. kerületben

Így lesz könnyebb és biztonságosabb a közlekedés

Gyors és biztonságos kerékpáros kapcsolatok jöhetnek létre a XV. kerületben: a közlekedési fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy hozzájáruljanak egy élhetőbb és fenntarthatóbb városi környezet kialakításához, és egyre többen döntsenek a kerékpározás mellett. A kivitelezési munkákra vonatkozó ajánlati felhívás június 29-én jelent meg.

A fejlesztés előkészítési szakaszában tervezési szempont volt, hogy könnyebben és biztonságosabban lehessen kerékpárral megközelíteni a XV. kerületben lévő köz- és oktatási intézményeket, üzleteket, valamint a fontosabb közlekedési csomópontokat. A projekt célja, hogy minél többen válasszák a kerékpárt a mindennapi ügyintézés, a munkába, óvodába vagy iskolába járás során.

A projekt forgalom- és sebességcsillapítási intézkedések bevezetését is tartalmazza, egyúttal kerékpársáv kialakításával lehetővé teszi, illetve elősegíti a Széchenyi úti, a Szent Korona útjai, a Wesselényi utcai, valamint az Arany János utcai gyalogos-felüljáró megközelítését. A közterületi átalakításoknak köszönhetően könnyebben és biztonságosabban lehet majd kerékpárral megközelíteni a Széchenyi téri Czabán Általános Iskolát.

Eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatása után a kivitelezési munkákat várhatóan 2023 első felében végzik el.