Kibővített Fiesta termékkínálat

A Fiesta minden idők legátfogóbb modellkínálatával lép piacra, kielégítve a vásárlók egyre magasabb igényeit, akik immár a kisautó-szegmensben is bőségesebb választási lehetőségeket és magasabb szintű minőséget várnak el.

Az új Fiesta lesz az első modellgeneráció, amelyből luxuskivitelű Ford Fiesta Vignale kivitel is készül, s ezzel még gazdagabbá válik a Ford Vignale termékkínálat. A Fiesta Vignale egyedi megjelenéséről különleges, 18 colos könnyűfém keréktárcsák, exkluzív külső részletmegoldások és fényezések, valamint hatszögletű mintázattal és szmoking-stílusú öltésekkel díszített bőrülések gondoskodnak.

A Ford tavaly vezette be az ST-Line modellek új kínálatát, amelyeknek külső és belső kialakítása a Ford Performance izomautók hangulatát idézi. Az erős Ford EcoBoost benzinmotorokkal és TDCi dízelekkel hajtott autók azok számára készülnek, akiket vonz az ST modellek sportos imázsa, de nincs szükségük az ST motorok és futóművek kimagasló teljesítményére és a sportkocsis technológiákra.

A Fiesta ST-Line megkülönböztető külső jegyei az egyedi kialakítású könnyűfém keréktárcsák, hűtőrács, első-hátsó lökhárítók és oldalsó légterelő szoknyák. Az utastérben sportülések, lapított alsó karimájú kormánykerék és alumínium pedálok várják az autóst, aki a sportfutóműnek köszönhetően remek vezetési élményre számíthat.

A stílusos Fiesta Titanium is, gazdag felszereltséget és kiváló minőséget ígérve az európai vásárlók számára. 2016-ban 59 százalékkal, az idei év első négy hónapjában pedig 65 százalékkal nőtt a gazdagabb felszereltségű Ford-modellek értékesítése. A Fiesta emellett Trend felszereltséggel is kapható lesz.
“Az Európában tavaly értékesített személyautók több mint 20 százaléka a B-szegmensbe tartozik, ahol az idei év első negyedévben már majdnem 10 százalékos volt a növekedés az elmúlt év azonos időszakához képest,” mondta el Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „A Ford ezentúl jóval sokoldalúbban jelenik meg a B-szegmensben, ahol a KA+ kivételes ár-érték arányt képvisel, a vadonatúj Fiesta-család pedig gazdagabban felszerelt, személyre szabott modelleket kínál.”

Fejlett technológiájú kisautó

Az új Ford Fiesta modern technológiáinak páratlanul bőséges kínálata magasabb szintre emeli a kisautó kényelmét és biztonságát. A fejlett vezetősegítő rendszerek működését két kamera, három radar és 12 ultrahangos érzékelő támogatja, amelyeknek összehangolt működésével a jármű teljes környezete 360 fokban ellenőrizhető, akárcsak az autó előtti 130 méteres útszakasz – márpedig ez a távolság nagyobb, mint egy futballpálya hossza.
A Fiesta az első Ford, amelyben megjelenik a Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető Rendszer továbbfejlesztett változata, amely a Fiesta fényszóróiból kibocsátott fény segítségével éjszaka is képes felfedezni az autó előtti útszakaszon vagy annak közelében tartózkodó gyalogosokat, illetve azokat, akik keresztezhetik a jármű nyomvonalát.
A rendszert arra tervezték, hogy mérsékelje bizonyos típusú frontális ütközések vagy gyalogosgázolások súlyosságát, vagy, hogy segítségével a vezető biztonságosan elkerülhessen bizonyos fajta baleseteket. A gyalogosok mozgásának hatékonyabb nyomon követését szélesebb látószögű kamera segíti.
Ugyancsak a Fiestában jelenik meg elsőként a Ford Merőleges Parkolás funkcióval kiegészített Aktív Parkolóasszisztense, amely megtalálja a megfelelő méretű parkolóhelyet (akár a járdaszegéllyel párhuzamosan, akár merőlegesen), és a vezető kormányzása nélkül is bemanőverezi oda az autót.
A Fiestába épített technológia új funkciója, hogy automatikusan fékez, ha a vezető (előre- vagy hátramenetben) nem reagál a rendszer utasításaira és a másik jármű vagy útakadály közelségére figyelmeztető jelzésre, és emiatt fennáll a koccanás veszélye. Az autóhoz emellett Kiállássegítő rendszer is rendelhető, ami önállóan kormányoz, amikor a jármű kiáll a járdaszegéllyel párhuzamos parkolóhelyről; a vezetőnek eközben csak a féket és a gázt kell kezelnie.
“Automatikus parkolási technológiáink néhány autós számára valamiféle ‘űrtechnológiának’ tűnnek; annyira fejlettek, hogy amikor az emberek először próbálják ki, egyszerűen lenyűgözik őket,” vélekedett Jon Buttress, a Fiesta-program főmérnöke. “Az Aktív Parkolóasszisztens automatikus fékezési funkciója már azt is megakadályozza, hogy a parkoló autó a vezető figyelmetlensége miatt nekikoccanjon valaminek, így a parkolás a szűkebb helyeken is stresszmentesebbé válik.”

Egyéb technológiák, amelyek szintén először jelennek meg a Fiesta kínálatában:

Közlekedési Tábla Felismerés, ami immár egyidejűleg több, az egyes autópálya-sávokra vonatkozó, az úttest fölötti kijelzőkön megjelenített sebességkorlátozás felismerésére is képes, és frissíti a műszerfali kijelző képét, ha a vezető sávot vált
Automatikus Távfény, amely immár hatékonyabban működik az olyan helyzetekben, amikor a szembejövő sávokat egy kordon választja el egymástól; a rendszer érzékeli, ha egy magas jármű (kamion vagy autóbusz) közelít, és tompítottra vált, hogy az elválasztó elem fölött átvilágító fénycsóva ne vakítsa el a magasan ülő sofőrt. A Fiesta vezetőjének komfortérzetét egy új funkció is növeli, ami fokozatosabb átmenetet biztosít a távolsági fény és a tompított világítás kapcsolása között.
A Fiesta kínálatában összesen 15 különféle vezetősegítő technológia szerepel; a lista olyan berendezéseket tartalmaz, mint a Adaptív Sebességtartó Automatika, az Állítható Sebességhatároló, a Holttérfigyelő, a Követési Távolságra Figyelmeztető Rendszer, a Vezetőfigyelmeztető, a Sávtartó Asszisztens, a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer és az Ütközésre Figyelmeztető Rendszer.

SYNC 3 és B&O PLAY: prémium minőségű szórakoztatás

A Ford SYNC 3 kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszeren keresztül a Fiesta vezetője egyszerű, hétköznapi szavakkal kezelheti az audiorendszer, a navigáció és a csatlakoztatott okostelefonok funkcióit.
A SYNC3 kompatibilis az Apple CarPlay és az Android Auto™ rendszerekkel. A SYNC 3 egyúttal a SYNC AppLink rendszert is magában foglalja, aminek segítségével a vezető menet közben olyan okostelefonos alkalmazásokat kezelhet hangutasításokkal, mint például a Glympse, az Aupeo, a Spotify, az MyBoxMan, a HearMeOut, az AccuWeather és a Los 40 Principales.
A Fiesta tablet-szerű, 8 colos színes érintőképernyője a kétujjas csippentés és a végigsimításos mozdulatokkal is kezelhető. A SYNC 3 rendszerhez egy hasonló kialakítású, 6,5 colos színes érintőképernyő is rendelhető, Az alap kivitelben pedig egy 4,2 colos kijelző a MyFord Dock rendszerrel kombinálva, ami az utasok telefonjainak és navigációs eszközeinek tárolására, rögzítésére és töltésére szolgál. A Fiesta minden képernyője a kategória legjobb felbontását kínálja, valamint a versenytársakénál akár kétszer nagyobb fényerőt, így a vezető még könnyebben olvashatja le róluk a navigációs utasításokat és egyéb információkat.

Mivel a vásárlók egyre szélesebb körben használnak hordozható médialejátszókat, a Fiestához alapáron jár a Bluetooth-csatlakozást és két USB-port, míg a beépített CD-lejátszó opcióként rendelhető meg. A teljes modellkínálathoz rendelhető DAB rádió. Ám bármilyen zeneforrást is választanak a vásárlók, mindig biztosak lehetnek az audiorendszer kiváló hangminőségében – különösen a Ford első B&O PLAY Hangrendszerének kifogástalan hangzásában.
A hangszórók elhelyezése és finomhangolása minden egyes Ford-modellben az adott jármű sajátosságaihoz igazodik, így az új, kizárólag a Ford globális kínálatában szereplő B&O PLAY rendszer személyre szabott zenei élményt teremt. A Fiestában tíz hangszóró található, köztük egy csomagtartóban elhelyezett mélynyomó és egy, a műszerfal tetejére épített központi középhang-sugárzó, amit a B&O PLAY alumínium emblémája és különleges hálómintázata díszít. Az erősítő összteljesítménye 675 watt; a Digitális Jelerősítő és a választható Surround Hangzás telt és erőteljes hangzást biztosít, hogy a zenei élmény mindig és mindenki számára tökéletes legyen – függetlenül attól, hogy ki melyik ülésen ül.

Beépített minőség

A vadonatúj Fiesta kimagasló minőséget kínál, ám ez nem csupán az autó gazdagabb felszereltségére vonatkozik, hanem innovatív tervezési módszereire és kifinomult dizájnjára is; ez utóbbira jó példa a Fiestához első ízben rendelhető nyitható, teljes méretű panoráma üvegtető, amely két, csaknem teljes szélességű panel színezett edzett üvegből készül.

A külső felületek kidolgozása egy nagyobb és drágább autó benyomását kelti. A parkolószenzorokat a karosszéria lemezeinek síkjába süllyesztették; a szélvédőmosó fúvókákat egy perem takarja; a hátsó lámpaburákon és a hátsó rész burkolatán nincsenek látható csavarfejek; a tető és a csomagtérajtó közti rés több mint 30 százalékkal keskenyebb lett. Ezek a példák jól mutatják, hogy a Fiesta-csapat a legapróbb részletekre is ügyelt, hogy az autó már első pillantásra minőségi benyomást keltsen.

Az utastérben is egymással pontosan szintben álló, hézag nélkül csatlakozó felületeket találunk. Az egyetlen darabból készített középkonzol feltűnés nélkül olvad egybe a műszerfal alsó részével, és ott sem láthatók rögzítőelemek, ahol a padlóhoz csatlakozik. A Fiestában olyan bevonatkészítő eljárást alkalmaztak, amely nemcsak az autóiparban kiválónak számító minőséget biztosít, hanem bonyolult, háromdimenziós felület-kidolgozást is eredményez.
A Fiesta modellcsalád üléshuzatai és kárpitjai voltak az első anyagok, amelyeket Duntonban, a Ford megújult anyagvizsgáló laboratóriumában teszteltek. Az üléskárpitok strapabírását 60.000 tesztciklus során ellenőrizték. A színtartást időjárásállóság-méréssel vizsgálták, és spektométerrel bizonyosodtak meg arról, hogy a huzatok erős UV-sugárzás hatására sem fakulnak ki. A bőrkárpittal szemben elvárás volt, hogy ellenálljon a kiömlő kávénak és a farmernadrágokból rákerülő festékanyagoknak is. A bőrből készült kormányburkolatok esetében azt is vizsgálták, hogy nyomot hagynak-e rajtuk a napvédő krémek.
A Fiesta újdonságainak egy része a Ford nagyobb és drágább autóiból érkezik; ilyen például a hideg téli napokon extra komfortérzetet adó kormánykerék-fűtés, vagy az új, stílusos műszeregység, amelynek 4,2 colos multifunkciós TFT-kijelzőjén látványos üdvözlő animáció jelenik meg az autó beindításakor.
Merevebb karosszériaszerkezet, a hajtáslánc visszafogottabb rezgése és nyersessége, a hajtás hatékonyabb elszigetelése, akusztikus szélvédő – ilyen és ehhez hasonló megoldások biztosítják a Fiestában ülők prémium utazási élményét. A Fiestáé a kategória legcsendesebb utastere; 100 km/órás sebességnél a kabinban mérhető zajszint mértéke 7 százalékkal javult a most kifutó Fiestához képest.
A vezető azt tapasztalja majd, hogy a Fiesta kezelése egyszerűbbé vált. A vásárlóktól érkező visszajelzések alapján az új Fiesta olyan ablaktörlőket kapott, amelyek 13 százalékkal nagyobb felületet tisztítanak meg; az ajtók bezárásához 20 százalékkal kevesebb erőkifejtés kell; az üzemanyagtöltő nyílás kialakítása csökkenti a kiömlés veszélyét, ha az autós a tanksapka nélküli Easy Fuel rendszert használja, amely megakadályozza a nem megfelelő üzemanyag tankolását.
Az Ajtó Élvédő az ajtó nyitása után egy szempillantás alatt védőelemet borít az ajtó peremére, megakadályozva a lemez vagy a fényezés esetleges sérülését, amikor a vezető szűk helyen kényszerül kiszállni az autóból. A tető új kialakítása hatékonyabban vezeti el az esővizet a tető pereméről, hogy ki- és beszálláskor minél kevesebb vízcsepp hulljon az utasok ruhájára.
A gyártás során és után elvégzett kiegészítő tesztek még jobb minőséget garantálnak. Egy új technológia kielemzi a préselés során hallható hangok frekvenciáját, és ennek alapján megállapítható, hogy az adott elem megfelel-e a minőségi előírásoknak – még mielőtt a lemez kikerül a présgépből.
“Nagy figyelmet fordítottunk az olyan részletekre is, amelyeket a vásárlók anélkül is érzékelnek, hogy mindez tudatosodna bennük; például az illesztési hézagokra vagy a pedálérzetre,” magyarázta el Buttress. “A Fiesta az egyik leggyakoribb látvány az utakon, ezért olyan autót akartunk alkotni, ami mindenkiből elismerő pillantásokat vált ki.”