Kiemelkedő eredménnyel zárta az első háromnegyed évet a Ford Magyarországon

A Ford az év első háromnegyed évében 11334 személy és haszongépjármű értékesítésével, közel 12 százalékos piacrészesedéssel továbbra is magabiztosan vezeti a magyar piacot. Ez az eredmény közel 4 százalékos növekedést jelent az elmúlt év hasonló időszakához képes, ami jól tükrözi a magyar autópiaci tendenciákat.

A Ford szeptemberben teljes személyautó és haszongépjármű és busz piacon elért 1364 értékesített gépkocsival, 11.6 százalékos részesedésével a magyarországi újautó értékesítési lista élén végzett.
A Ford kishaszonjárművei továbbra is kelendőek voltak szeptemberben. Az amerikai autógyártó 30 százalékos piaci részesedést túlszárnyalva 467 darab haszongépjárművel utasította maga mögé a magyar piac többi szereplőjét.
“Összesített értékesítési eredményeink a haszongépjármű piacon érzékelhető lassulás ellenére folyamatosan növekednek. A Ford sikere Magyarországon a haszonjármű modelljeink töretlen népszerűsége mellett egyre inkább a magánvásárlói piacon tapasztalható élénkülésben keresendő. Örvendetes, hogy növekedést látunk a magánszemélyek által hitelre vásárolt személygépkocsik számában.” nyilatkozta Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója.
„Külön említésre méltó a haszongépjármű szegmensben, és az összesített értékesítésben hónapról-hónapra elért első helyünk, mely európai szinten is egyedülálló. A haszonjármű szegmensben a széles választási lehetőséget nyújtó személyszállító Transit modellcsaládunkat, és a Ranger modellek sikerét emelném ki.” – mondta el Szamosi Viktor.

Személygépkocsik:

Személygépkocsi szegmensben a Ford 9.12 százalékos piacrészesedéssel, 876 darabbal a második helyen végzett szeptemberben, mely 10.2 százalékos növekedést jelent tavaly szeptemberhez képest.
A személyautó piacon a 2017-ben közel 40 százalékot növekvő, és legkedveltebbé váló SUV szegmensben a Ford idén a Kuga-val (1649 db), Ecosport-tal (295 db) és Edge-el (52 db) összesen 7.24 százalékrészesedést tudhat magáénak. Az alsó közép kategóriában a Focus töretlenül tartja második helyét, idei 2234 darabos értékesítésével a Ford legkeresettebb modellje.

A kisautó szegmensben a 40 éves, idén teljesen megújult Fiesta-ból közel 24 százalékkal több fogyott, mint az előző év hasonló időszakában.

Haszongépjárművek:

A haszonjármű piacon tapasztalható közel 14 százalékos visszaesés ellenére a Ford 2017 első kilenc hónapjában 207 darabbal több Rangert értékesített, és ezzel 41.6 százalékos részesedéssel toronymagasan áll a pick-up kategória élén.

Idén egyedülálló növekedés tapasztalható a személyszállító Customok értékesítésében. Az első háromnegyed évben 628 8-9 személyes kisbusz talált gazdára, ami 22 százalékos részesedést jelent.

A kumulált 2017-es adatok illetve a szeptemberi értékesítési eredmények alapján egyaránt a Ford a magyar piac első számú kishaszongépjármű-márkája 3330 db értékesített kishaszongépjárművel.