Kihasználták Turánék nullázását és már a bajnokság második helyén állnak Velenczeiék

Harmadik helyen végzett a két városban megrendezett Ózd‐Salgó Rallye‐n a Citroën C3 R5‐el versenyző Velenczei Ádám – Zsiros Gábor duó.

Nem volt nullás versenyük, minden futamon benne voltak az első hatban, így a fiatal csapat a bajnokság legegyenletesebb teljesítményét felmutatva a ponttáblázat második helyén áll két futammal a finish előtt. Vehemensen, győzelmi reményekkel indult neki a szezon ötödik versenyhétvégéjének az év elején alakult Citroën Rally Team Hungary csapata. Velenczei Ádámnak a közös rendezésű Ózd‐Salgó Rallye hazai futamnak számított, így a pilóta nem véletlenül volt bizakodó.

„Az első gyorsot sikerült megnyernünk és az első kör után is jól álltunk, minimális hátránnyal a második helyen.” – kezdi a beszámolóját a fiatal versenyző. „A következő körben vétettem egy hibát, nagyon levágtam egy kanyart, defektet kaptunk, bent maradt tizenegy‐két másodperc, de stabilan a harmadik helyen álltunk még így is.”

Első nap Ózd környéki pályákon, másnap Salgótarján központtal zajlott a verseny. „Tudtunk négy első időt menni, meccseltünk az első helyért, ami öt verseny után azt gondolom, hogy nagyon jó dolog.” – nyilatkozta a céldobogón a bronzérmes pilóta. „Hazai verseny volt, az átlagosnál is több barátunk, szurkolónk volt kint a pálya szélén vagy látogatott meg minket a szervizparkban! Köszönjük nekik, hogy itt voltak!”

A verseny végén a csapat és Ádám is elégedetten összegezte a hétvégét „A teszten újra sokat gyorsultunk, köszönet a kitartó munkájáért és szakmai felkészüléséért a csapatnak és Tagai Tamásnak. Már csak a kilométerenkénti hiányzó egy‐két tizedet kell megtalálnunk, ‐ ami persze a legnehezebb ‐ akkor még előrébb tudunk lépni.”

Öt közös verseny után a navigátorral való viszonyát is kiemelte a pilóta: „Gabival nagyon jó a hangulat az autóban. Etapokon sem feszülünk be, átbeszéljük, hogy mit kell javítanunk. Amikor felvesszük a sisakot, mindketten átszellemülünk és próbáljuk kihozni magunkból és egymásból a maximumot.”

Balkányi György csapatvezető büszke volt a fiaira: „A második helyen állunk a bajnokságban. Még két nehéz verseny van hátra a szezonból, de nagyon jó irányban haladunk!”