Kilencedik alkalommal a Minőségi Táncművészetért

Az Audi Hungaria 2014-ben hívta életre a Minőségi Táncművészetért díjat, mellyel idén kilencedik alkalommal ismerte el a Győri Balett egy táncművészének kimagasló művészeti teljesítményét. A díj idei nyertese a belgrádi születésű táncművész, Luka Dimic, aki öt éve tagja a Győri Balett együttesének. A négykarikás gyártó alapítása óta elkötelezett támogatója a régió kulturális életének és számos művészeti kezdeményezést segít. A vállalat és a Győri Balett idén ünneplik együttműködésük 25. évfordulóját.

„Nagy örömmel tölt el, hogy idén ismét együtt ünnepelhetjük a Győri Balett táncosainak tehetségét. A folyamatos megújulás, a kivételes kreativitás, valamint a töretlen kitartás méltán emelték a világ élvonalába az együttest 1979-es alapításuk óta. Ahol a kultúra szeretete és tisztelete találkozik, kivételes együttműködés születik, közös szlogenünk pedig remekül kifejezi az Audi Hungaria és a Győri Balett partneri kapcsolatának alapját: „A minőség összeköt”. Hosszú közös múltra tekinthetünk vissza: büszkén támogattuk a társulatot az elmúlt 25 évben szponzorként, 20 éve pedig főszponzorként segítjük tevékenységüket. A jövőben is örömmel állunk az együttes mellett”, mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

Az Audi Hungaria 2014-ben hozta létre a Minőségi Táncművészetért díjat a kiemelkedő művészeti teljesítmény elismerésére. A pénzjutalommal járó díjról minden évben egy háromtagú kuratórium dönt. Idén Luka Dimic, a Győri Balett táncművésze a Peer Gynt darab premierelőadásának végén vehette át a Minőségi Táncművészetért díjat Németh Kingától, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagjától. A táncművész 2017 óta tagja a Győri Balett társulatának, eddig többek között A skarlát betű, az Anna Karenina, valamint a Black To Say Silence darabokban kápráztatta el tehetségével és művészetével a közönséget.

Az Audi Hungaria a társadalmi felelősségvállalás jegyében 1993-as alapítása óta aktívan támogatja a régió sport és kulturális életét, valamint számos közösségi és szociális kezdeményezést indít az itt élők életszínvonalának további növelése érdekében.