Király Viktor egy autószalonban adta le a MikulásGyárnak szánt ajándékát

A mindennapokban közismerten egy környezetbarát hibrid Toyota C-HR-rel közlekedő, és épp gőzerővel a most pénteki éves nagykoncertjére készülő Király Viktor az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem felejtett el ajándékot vinni az Európa legjelentősebb jótékonysági megmozdulásának számító Mikulásgyárba: idén a Mikulásgyár hivatalos gyűjtőpontjainak számító hazai Toyota márkakereskedések egyikében adta le ajándékát kedvese társaságában.

A MikulásGyár, Európa egyik legjelentősebb jótékonysági megmozdulása immáron tizenhárom éve dolgozik a mélyszegénységben élő gyermekek, nagycsaládok megsegítésén, akik számára az ünnepek közeledtével különösen sokat jelent a karitatív támogatás. Az akció során összegyűjtött jótékony felajánlások (tartós élelmiszerek, édességek, tisztító- és tisztálkodási szerek, jó minőségű ruhák, takarók, játékok, könyvek). önkéntesek által fajtájuk szerint szelektálva, dobozolva jutnak el a Magyar Vöröskereszthez, amely a leginkább rászorulóknak ajándékozza azokat.

A jótékonysági rendezvényeken gyakran megforduló népszerű hazai énekes, Király Viktor ezúttal is kitett magáért, és kedvese társaságában hatalmas ajándékcsomaggal látogatott el az egyik hazai Toyota márkakereskedésbe, hogy elhelyezze felajánlását az ott található gyűjtődobozban. A társadalmi felelősségvállalás számtalan területén nemzetközi és hazai szinten is aktív Toyota ugyanis a tavalyi évhez hasonlóan az idei évben is teljes mellszélességgel állt a program mögé, sőt el is mélyítette együttműködését a Mikulásgyárral: nem csupán a logisztikai feladatok ellátására biztosít autókat, de márkakereskedései országszerte gyűjtőpontokként is szolgálnak a felajánlások számára.

Régóta fontosnak tartom a MikulásGyár által képviselt nemes célok támogatását, először 2009-ben jártam itt, amikor egy jótékonysági fellépéssel segítettem a karitatív megmozdulást. Azóta is természetes számomra, hogy adományokkal is segítek, hiszen mindenki összefogásával valóban csodákra lehetünk képesek. Az, hogy idén a Toyota márkakereskedések is MikulásGyár gyűjtőpontokként szolgálnak, csak megkönnyítette a dolgom, hisz így a Karácsony előtti fellépések időszakában, és a nagykoncertemre készülve nagy segítség volt, hogy nem kellett megküzdenem az ünnepi belvárosi forgalommal, míg eljutok az 56-osok terére.” – fogalmaz Király Viktor.

A MikulásGyárba évről-évre egyre többen jelentkeznek önkéntesnek a világ minden részéről: sokan kifejezetten a MikulásGyár miatt jönnek Magyarországra a karácsonyi időszakban. Az elmúlt évekhez hasonlóan a magyarországi önkéntesek mellett az idei évben is várnak önkénteseket Ausztráliából, Kínából, az Egyesült Államokból és Európa számos országából, akik az ajándékok rendszerezésében és csomagolásában segítenek majd, az idei évben pedig a Toyota révén várhatóan Japánból is érkezne majd ajándékok. Ez a példaértékű nem mindennapi összefogás az évek során több százezer rászoruló gyermek számára tette meghitté és felejthetetlenné a karácsonyi ünnepeket.

A Toyota ráadásul a tavalyi évhez hasonlóan idén is felajánlotta, hogy valamennyi decemberben hazánkban gazdára találó új Toyota után 10.000 Forinttal támogatja a Mikulásgyár munkáját, hozzájárulva az akció tetemes költségeihez.

A Toyota fontosnak tartja, hogy a világ legnagyobb autógyártójaként élen járjon a társadalmi felelősségvállalásban, és a helyi közösségek aktív tagjaként is szerepet vállaljon az adott közösséget érintő problémák megoldásában. Ez folyamatos elkötelezettséget jelent, az ünnepek közeledtével ugyanakkor érthetően a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt helyezünk erre a területre. Ezért döntöttünk úgy, hogy a tavalyi évhez hasonlóan nem csupán két autó rendelkezésre bocsátásával segítünk abban, hogy az adományok eljussanak a rászorulóknak, de minden decemberben hazánkban értékesítésre kerülő Toyota modell után 10.000 Ft-tal támogatjuk a Mikulásgyár munkáját, ezen felül pedig 31 magyarországi márkakereskedésünk és budaörsi regionális központunk hivatalos MikulásGyár gyűjtőpontként szolgál majd a felajánlások számára.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.

A MikulásGyár egy olyan hazai kezdeményezés, amelyre méltán lehetünk büszkék mindannyian: hihetetlen eredmény, hogy a program az elmúlt években Európa legnagyobb jótékonysági megmozdulásává vált, híre pedig más kontinensekre is elért, önkéntes segítőket és adományokat vonzva a világ számos országából, eközben pedig elképesztően pozitív üzenetet közvetítve Magyarországról. A MikulásGyár szellemiségének talán egyik legnagyobb értéke, a megannyi rászoruló támogatásán túl az a legszélesebb társadalmi rétegekre kiterjedő összefogás, amellyel rengetegen együtt, közösen igyekeznek cselekedni a jó ügy érdekében. Nagy öröm számunkra, hogy márkanagykövetünket, Király Viktor is az aktív, példamutató támogatók között tudhatjuk, bízunk benne, hogy ő személyesen is sokakat inspirál az adományozásra.” – teszi hozzá a szakember.

Az adományok egyébiránt a mai napon még a Toyota márkakereskedésekben is leadhatók, holnapig pedig a központi gyűjtőhelyen, az 56-osok terén is várják a felajánlásokat. Nem utolsósorban pedig azok, akik a hónap végéig megrendelik új Toyotájukat, 10.000 Forinttal támogatják a kezdeményezést.