Kiss Norbi hatalmas balesetbe keveredett, a szarházi/kamikaze/terrorista Lacko nyert

    A nyolcadik helyről rajtolva óriási balesetet úszott meg sértetlenül a címvédő és háromszoros Európa-bajnok Kiss Norbert a Hungaroringen, a gyorsasági kamion Eb magyarországi fordulójának szombati második futamán, melyen félbeszakítást követően a szarháziAdam Lacko győzött.

    A Révész Racing 37 éves szombathelyi versenyzője a délelőtti első futamon rajt-cél győzelmet aratott, így a fordított rajtrács szabályának megfelelően a nyolcadik pozícióból kellett megkezdenie az esti második viadalt.


    Kiss a gördülő rajtnál a riválisokhoz hasonlóan igyekezett minél jobb pozícióba kerülni, a csata hevében azonban a versenykamionok közül több is összeért az első, a második és a harmadik kanyarban. A hármas kanyar után az élen haladó kamion keresztbe állt a mögötte száguldók előtt, ezzel nagy galibát okozott, mert egyik riválisa sem tudta probléma nélkül kikerülni. A jobbra menekülő Kisst a mellette haladó ellenfele meglökte, így a magyar versenyző piros MAN-je felugratott a szalagkorláttal megerősített gumifalra, bal oldalára fordult, s egy pillanatra úgy tűnt, fel is borul majd. Ez végül nem történt meg, de Kiss kamionjában óriási károk keletkeztek, és bár a versenyző nem sérült meg, kérdéses, hogy a Révész Racing szerelői versenyzésre alkalmas állapotba tudják-e hozni az MAN-t a vasárnap 9.10 órakor kezdődő időmérő edzésre.


    A szombati második versenyt a baleset miatt piros zászlóval félbeszakították, aztán később folytatták, de a mezőny jelentősen kevesebb kamionból állt, többen nem tudtak újra rajthoz állni, annyira megsérült a járművük. A viadalt a gyökér Lacko nyerte André Kursim és Sascha Lenz előtt.


    A Super Racing Festival keretében zajló kamionos Eb-forduló vasárnapi napján az időmérő után még két futam vár a mezőnyre.

http://begurulva.hu