A vadonatúj Hyundai Kona helyettünk is kapcsolódik

A vadonatúj Kona az ügyfelek számára fejlett kapcsolódási lehetőségeket kínál az okostelefon zökkenőmentes használatának fokozása érdekében, vezetés közben hatékonyabbá és biztonságosabbá téve annak működtetését. Az ügyfelek három rendszer közül választhatnak: a Standard Audio rendszer öt-hüvelykes, kapacitív LCD érintőképernyővel, valamint rádióval, Bluetooth-kapcsolattal és AUX és USB csatlakozással rendelkezik. A Display Audio rendszer pedig hét-hüvelykes kapacitív színes LCD érintőképernyővel, dinamikus iránymutatásokkal ellátott integrált hátsó kamerával, Bluetooth csatlakozással, Apple Car Play-jel és Android Auto-val rendelkezik. A harmadik opció nyolc-hüvelykes navigációs rendszerrel kapható, mely szintén tartalmazza a dinamikus terelővonalakkal ellátott integrált hátsó kamerát, a Bluetooth-kapcsolatot, az Apple CarPlay-t, az Android Auto-t, valamint 7 éves előfizetést a LIVE szolgáltatásokhoz, a 3D-s térképekhez és a Lifetime MapcareTM**-hez. A műszerfalon középen további információs kijelző segíti a sofőrt, mely 3,5” mono TFT LCD (alapfelszereltség) vagy 4,2” színes LCD kijelzővel is elérhető.
 
Elérhető kapcsolódási lehetőség a Display Audio-n keresztül
A Display Audio a Hyundainál jelenik meg először a hét-hüvelykes, nagy felbontású színes LCD érintő képernyőjével, és az ügyfelek számára lehetővé teszi okostelefonjuk csatlakoztatását mind az Apple CarPlay, mind az Android Auto segítségével. Ez lehetővé teszi az utasok számára, hogy az okostelefon navigációs lehetőségeit használják az autó beépített navigációja nélkül. Az utasok telefonhívásokat is kezdeményezhetnek, üzeneteket küldhetnek és hallgathatják kedvenc zenéiket is. Emellett a Display Audio tartalmaz egy beépített, dinamikus terelővonalakkal rendelkező hátsó kamerát.
 
A 8-hüvelykes navigáció rendszer mindent nyújt, amire szüksége van
Az opcionális nyolc-hüvelykes infotainment rendszer a vadonatúj KONA-ban integrálja az összes navigációs, média és kapcsolódási lehetőséget, így a járművezető a közlekedési viszonyoknak folyamatosan tudatában lehet. Emellett, Apple CarPlay-t és Android Auto-t is tartalmaz, ami lehetővé teszi a felhasználók számára készülékeik csatlakoztatását és az azokon található zenei, telefonos vagy navigációs funkciók megjelenítését és vezérlését a képernyőn.
A fentieken túl tartalmaz még egy ingyenes hétéves előfizetést a LIVE szolgáltatásokra, amelyek valós időben frissített információkat kínálnak az időjárásról, a forgalomból és a sebességmérő kamerákról, valamint érdeklődésnek megfelelő internetes keresési lehetőséget. A navigációs rendszer 3D-s térképeket és a Hyundai egyedülálló Lifetime MapcareTM **-jét is tartalmazza, ingyenes éves térképekkel és szoftverfrissítésekkel együtt. A jármű működtetésének fokozása érdekében a rendszer dinamikus terelővonalakkal ellátott tolatókamerát is tartalmaz.
 
Vezeték nélküli indukciós töltés
Annak érdekében, hogy az utasok telefonjai mindig töltve legyenek, a KONA vezeték nélküli indukciós töltőfelületet (Qi szabvány) kínál okostelefonokhoz. A telefon töltési állapota egy felül elhelyezett kis indikátor lámpa segítségével látható. Annak érdekében, hogy a telefont ne felejtse az utas az autóban, az autó leállításakor a központi kijelző a műszerfalon emlékeztetőt jelenít meg. Az eszközök további csatlakoztatásához a KONA hagyományosan USB csatlakozóval és AUX csatlakozóval rendelkezik.
 
Head-up kijelző osztályelső fényerővel
A Hyundainál most először, a KONA új reflexiós üvegből készült head-up kijelzője (HUD= Headup Display) közvetlenül a vezető látótengelyében >>>