Közlekedés a Magyarország-Németország UEFA Nemzetek Ligája labdarúgó mérkőzés ideje alatt

A Puskás Arénában rendezik meg a Magyarország – Németország UEFA Nemzetek Ligája labdarúgó mérkőzést június 11-én, szombaton az esti órákban. A stadion környékén 18:15-től 23:30-ig számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani. Az aréna környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a Budapesti Közlekedési Központ kéri, hogy a Puskás Arénát közösségi közlekedéssel közelítsék meg. Ennek érdekében a mérkőzés előtt, illetve azt követően a megszokottnál sűrűbben indul az M2-es és M4-es metró, valamint az 1-es villamos.

Eljutás a stadionba

A stadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni.

A stadion gyalogosan nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető.

A környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri a szurkolókat, hogy sűrűbben közlekedő közösségi közlekedési eszközökkel közelítsék meg az arénát.

A Puskás Aréna megközelítésére az M2-es és az M4-es metróvonalakat, valamint az 1-es villamost javasoljuk, amelyek a mérkőzés előtt és után is a megszokottnál sűrűbben közlekednek.

A Thököly úton közlekedő buszok mindegyike megáll 18:15 és 23:30 között a Reiner Frigyes park és a Thököly út / Stefánia út megállóhelyen.

Közösségi közlekedési változások 18:15-től 23:30-ig

30-as autóbuszok mindkét irányban a Thököly úton közlekednek, nem érintik a Verseny utcai megállót.

A Stefánia út lezárása miatt a 75-ös trolibuszok terelve, a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig közlekednek a 79M trolibusz vonalán.

77-es trolibuszok módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton járnak, a Puskás Ferenc Stadionnál a Hungária körúton, a Stefánia út és a Kerepesi út között kijelölt megállóban lehet felszállni.

A Puskás Ferenc Stadionnál a 95-ös buszra a Hungária körúton a 901-es éjszakai busz dél-Buda irányú megállóhelyén, a 130-as buszra pedig a Hungária körúton a 75-ös trolibusz végállomásán lehet felszállni.

Közúti közlekedési változások 18:15-től 23:30-ig

Lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.

Budapesti Közlekedési Központ