Krózser Menyhért a WSK Open Cupon bizonyíthat

﹡ WSK Opel Cup, Lonato (Olaszország) 2022. szeptember 29. – október 2.

Két héttel a sikerese FIA gokart világbajnokság után a WSK Open Cupon újra bizonyíthat Krózser Menyhért. A HUMDA Academy versenyzője idén tölti első szezonját az OK kategóriában, de ahogyan a vb-n is láthattuk, nagyon jó formában van.

Az FIA Európa és világbajnokság után visszatér az OK mezőny a WSK sorozathoz, amelynek az idei utolsó egy futamos rendezvényét, az Open Cupot, szeptember 28-a és október 2-a között rendezik az olaszországi Lonatóban.

A verseny érdekessége lesz, hogy az FIA rendezvényeken használt MG versenyabroncsok után visszatér a mezőny a Lecont gumikhoz, amelyek merőben más vezetéstechnikát igényelnek.

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Krózser Menyhért számára ez lesz a harmadik verseny a DPK Racing színeiben, amellyel egy olasz bajnokit és a világbajnokságot teljesítette. Mind a két futama nagyon jól sikerült, ezért méltán bizakodó az Open Cup előtt.

„Nagyon jól sikerült a világbajnokság és azt a lendületet szeretném most tovább vinni a WSK Open Cupra is – mondta Krózser Menyhért. – Ez az első szezonom az OK kategóriában, ami rettenetesen erős, az első húszból bárki képes a győzelemre.

Év elején az volt a célom, hogy bekerüljek az első húszba. Ez a világbajnokságra sikerült. Ott abszolút az élmezőnnyel tudtam harcolni. Éppen ezért nagyon várom a hétvégi versenyt.

Tavasz óta MG gumikkal versenyeztünk az FIA rendezvényeken, most visszatérünk a Leconthoz. Az év elején már mentem ilyen gumikkal, úgyhogy ez nem okoz gondot, egy-két szabadedzés elég lesz ahhoz, hogy visszaszokjak.

A vb után azt a célt tűztem ki, hogy az OK kategóriában az első tízben szerepeljek, ezt szeretném most megvalósítani.“

Program: WSK Open Cup, Lonato (OK kategória):

Szerda, szeptember 28.

09:05-től szabadedzés

Csütörtök, szeptember 29.

09:05-től szabadedzés

Péntek, szeptember 30.

10:45 szabadedzés

12:30 időmérő

17:20 előfutam 1

Szombat, október 1.

09:45 warm-up

12:20 előfutam 2

16:00 előfutam 3

Vasárnap, október 2. (élő tv-közvetítéssel)

10:25 warm-up

12:30 elődöntő

15:30 döntő