Legyen tisztább és élhetőbb a Boráros tér!

Folytatja közbiztonsági és köztisztasági akcióját a Budapesti Közlekedési Központ, hogy szoros együttműködésben a partnereivel megtisztítsa, és így szebbé, rendezettebbé, élhetőbbé tegye a főváros forgalmas köztereit. A kezdeményezés résztvevői ezúttal a Boráros teret használó gyalogosok, illetve utasok komfort- és biztonságérzetét igyekeznek fokozni.

Közlekedés szempontjából is nagy fontosságú a IX. kerületi Boráros tér, ezért a BKK fokozott figyelmet fordít arra, hogy a terület a jelenleginél biztonságosabb és tisztább legyen. A közös közbiztonsági és köztisztasági akció a teret használó gyalogosok és utasok bejelentései alapján indult. A beszámolók szerint a tér kedvezőtlen megítélésében jelentős szerepet játszik a rossz közbiztonsági helyzet, a szabályokat megszegő emberek viselkedése, a hajléktalan személyek jelenléte és a nagy mennyiségű szemét.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai már május 3-án, éjjel, illetve május 4-én, kora reggel nagygépekkel megtisztították a teret és az aluljárót. Ez volt a kezdeményezés egyik leglátványosabb eleme. A Boráros tér rendbetételében ugyanakkor ugyanilyen fontos szerepet játszanak a Budapesti Rendőr-főkapitányság kollégái, a rendészeti tevékenységet végző önkormányzati szervek, valamint a szociális munkások.

„A közös akció két hétig tart, később pedig szeretnénk rendszeres időközönként megismételni – tájékoztatott Borsi Dávid, a BKK kommunikációs vezetője és szóvivője. – Fontosnak tartjuk a lakossági bejelentéseket is, ezért reagáltunk a felvetődő gondokra. Tudjuk, hogy pusztán rendészeti eszközökkel nem lehet felszámolni a kialakult helyzetet, a kiváltó okok összetettebb társadalmi problémákból fakadnak. A közös akció mégis egy fontos és jó irányba tett lépés.”

A Boráros téri köztisztasági és közbiztonsági akcióban részt vesz:

• a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV Zrt.),

• a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK Zrt.),

• a BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányság,

• a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI),

• a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF Zrt.),

• a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt. (FŐKERT Zrt.),

• a Menhely Alapítvány.

Különleges, ugyanakkor nem példa nélküli kezdeményezés a Boráros téri akció. Kedvező fogadtatása és szemmel látható eredménye volt márciusban az Örs vezér tere rendbetételének, de a Széll Kálmán tér összehangolt, illetve rendszeres takarításának és rendészeti ellenőrzésének köszönhetően Budapest egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja is élhetőbbé válik.