Lenyűgöző látvány és bőséges felszereltség a Puma ST sajátja

Az ereszkedő tetővonal és a látványos sárvédők már eleve sportos stílust kölcsönöznek a Pumának, amit az extrémebb Puma ST dizájn-elemek még karakteresebbé varázsolnak, hatásosan ötvözve a formát a funkcióval.

Az első lökhárító alján végigfutó, dombornyomott Ford Performance felirattal díszített légterelő közel 80 százalékkal növeli az autó orr-részén ébredő leszorító erőt, ami jobb menetstabilitást és tapadást eredményez. A nagyméretű tetőlégterelő szintén hatásosan javítja az aerodinamikát, akárcsak a hátsó lökhárítóval egybeépített diffúzor. A jellegzetes alsó és felső ST hűtőrácsok több levegőt szállítanak, javítva ezzel a motor hűtését.

Az alapfelszereltség részeként kínált 19 colos könnyűfém keréktárcsák Magnetite fényezéssel vagy csiszolt fém felülettel kérhetők, amelyek jól illenek a hatféle változatban választható (Agate Black, Desert Island Blue, Fantastic Red, Frozen White, Magnetic és Mean Green) karosszériaszínekhez. Ugyancsak széria a tető, a hűtőrács-keret, az oldalsó díszítő elemek, a tükörburkolatok és a tetőlégterelő lakkfekete fényezése, amelyek révén első pillantásra felismerhető a sportos modellváltozat.

Az utastér kialakítása legalább ennyire karakteres, ám mielőtt valaki beülne az autóba, még megcsodálhatja, amint a motorosan be- és kihajló külső tükrök borításából ST-logó vetül a földre, amikor nyitja az ajtózárat.

A dombornyomású ST-logóval díszített és jól tapadó Miko Dinamica anyaggal kárpitozott, fűthető Recaro sportülések remekül megtámasztják a vezető és az első utas testét, és a látványt stílszerűen egészíti ki az alul lapított karimájú kormánykerék és az ST váltógomb. Az ülések kárpitozásán, a váltókar borításán és az ST-emblémás padlószőnyegeken metálszürke varrás látható.

A Puma ST exkluzív stílusához tágas csomagtér társul, amely a kategória legnagyobb, 456 literestérfogatával büszkélkedhet, és amit az innovatív MegaBox tesz még praktikusabbá. Ez a sokrétű tárolási megoldás mély, jól variálható, 80 literes rekeszt jelent a csomagtérpadló alatt, amibe akár két golftáska is kényelmesen beleállítható.

A kényelmi alapfelszereltségben olyan tételek szerepelnek, mint a vezeték nélküli telefontöltő, a Quickclear szélvédőfűtés, az első-hátsó parkolóradar, az esőérzékelő ablaktörlő és a SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszer, amellyel a vezető egyszerű hangutasításokkal kezelheti az audiorendszert, a navigációt és a csatlakoztatott okostelefonokat.4

A rendszer kompatibilis az Apple CarPlay and Android Auto™ rendszerekkel, amelyek felár nélkül rendelkezésre állnak. A 8 colos központi érintőképernyőn a motor beindításakor a Ford Performance logója jelenik meg.

A szintén alapáras FordPass Connect beépített modem segítségével a Puma ST tulajdonosa a FordPass mobil alkalmazásonkeresztül távirányítással is kezelhet egy sor funkciót, például a Távnyitás/zárást vagy a Járműkeresőt. A modemen keresztül működik a felhőalapú Vészhelyzet Előrejelzésis, tájékoztatva a vezetőt az úton kialakult veszélyes szituációkról, még akkor is, ha a baleset helyszíne még nem látható egy kanyar miatt, vagy a többi járműtől.

Az autó vezetőjét olyan technológiák segítik, mint az Aktív Fékezéssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer, az Aktív Parkolóasszisztens2, az Aktív Fékezéssel kiegészített Keresztirányú Forgalomfelügyelet2, vagy az Intelligens Sebességhatároló2.

“Az új Puma ST egy praktikus és kifinomult, mutatós SUV – egyben pedig egy lendületes izomautó, amit lenyűgöző érzés vezetni,” – tette hozzá Muenzinger.