Limitált, jubileumi Fat Boy érkezik

A Harley-Davidson egy ikon előtt hajt fejet a 30. jubileumi Fat Boy modellel. A sötét tónusú fényezéssel és bronz kiemelésekkel ellátott, koromfekete Milwaukee-Eight 114 motorblokkal szerelt motorból mindössze 2500 példány készül, a sorszámokat a modellek üzemanyagtartály konzoljára szerelt táblán találjuk.

A 30. jubileumi Fat Boy az eredeti modell által bejárt három évtizedes diadalmas életút előtt tiszteleg. A motorkerékpár merész újraértelmezését a sötét tónusú fényezések és a Vivid Black szín teszi különlegessé. A mart felületű öntött alumínium Lakester kerekeket Satin Black fényezéssel látták el.– 

A koromfekete Milwaukee-Eight 114 motorblokk szelepfedele fényes fekete, amelynek bronz tónusú írás ad megfelelő hangsúlyt az alsó szelepfedeleken és a gyújtásfedélen. A kipufogó Black Onyx fényezést kapott: ez egy gőzzel történő fizikai réteg-előállítási fényezés, amelyhez a fényes hatást az alatta lévő krómréteg adja. A karakterisztikus sötét tónusú megjelenést a Vivid Black fényszóróburkolat, kormány és lábtartók teszik teljessé. Az új bronz-tónusú benzintank-logó jól illik a fekete fényezéshez és más bronz díszítéshez.

A 2018 óta gyártott Harley-Davidson Softail családból kiindulva a Fat Boy egy ikont értelmez újra teljesítmény és megjelenés szempontjából egyaránt. A Fat Boy masszív első futóművén a csúcsdíszt egy új formatervezésű burkolattal ellátott LED fényszóró jelenti. A Lakester alumínium tárcsakerekek alátámasztják a Fat Boy stílusjegyeit. A 160mm-es első gumit egy 240mm-es hátsó gumi ellensúlyozza.

A Softail alap és a felfüggesztés együtt egy szilárd, mégis könnyű vázat alkotnak, amely a legigényesebb cruiser motorosok elvárásainak is messzemenően eleget tevő mozgékonyságot és teljesítményt biztosítanak. A központi hátsó lengéscsillapító megőrzi a Softail váz jellegzetes hard tail vonalait, egyenletes úttartást és kimagasló menetdinamikát biztosít. A hidraulikus előfeszítés egyszerűen egy ülés alatti tekerőgomb elfordításával állítható, amely a motorozási élményt és a menetdinamikát pillanatok alatt a motoros súlyához szabályozza.

A legnagyobb teljesítményt nyújtó Milwaukee-Eight 114 V-Twin motorblokk inspiráló erővel és klasszikus megjelenéssel, hanggal és érzettel tölti fel a motorkerékpárt. A kettős kiegyenlítőtengely csökkenti az üresjárati elsődleges vibrációt.

Egy új ikon születik

Az 1989-ben 1990-es modellként bevezetetett eredeti Fat Boyt a Harley-Davidson legendás formatervezői, Willie G. Davidson és Louie Netz tervezték, akik a friss, modern megjelenést kombinálták a klasszikus Harley-Davidson stílusjegyekkel. Az „egy darab fából faragott” jelleg eléréséhez a motorkerékpárt egyszínű Fine Silver Metallic fényezéssel látták el, valamint egy ehhez passzoló porfesték-bevonatos vázzal, és alumínium öntvénykerekekkel, amely a Fat Boy modell meghatározó jellegzetességét adta. A szárnyas tank logót maga Davidson tervezte, amely azóta a Fat Boy modell elválaszthatatlan részévé vált.

A modell a „Terminátor 2: Az ítélet napja” című filmbéli 1991-es szereplése folytán a popkultúra részévé vált, amikor Arnold Schwarzenegger egy Fat Boy motorkerékpáron húz végig Los Angelesen a drámai üldözéses jelenetben.