Ma kezdődik az Európai Mobilitási Hét

 Ma kezdődik az Európai Mobilitási Hét, amely a városi közlekedés észszerűsítését és a környezetkímélő közlekedési alternatívák népszerűsítését célozza.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Főpolgármesteri Hivatal MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Magyarország tizenhatodik alkalommal csatlakozik a programsorozathoz, amelynek keretében a hétvége mindkét napján lezárják a gépjárművek elől a budapesti Andrássy utat.
A közlekedési szolgáltatókon és a fővárosi közszolgáltató társaságokon túl több kerület, civil szervezet is kiállít, valamint különböző programokkal és koncertekkel várják a látogatókat.

A mobilitási hét a városok fenntarthatóbbá és zöldebbé tételére, a gépkocsival közlekedés alternatíváinak kipróbálására buzdít. Az idei mottó: “Közös út, közös jövő”, a téma pedig a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás.

Azt írták, hogy Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya itthon évről évre népszerűbb, tavaly már több mint kétszáz település vett részt a programokban, amivel Magyarország csaknem ötven ország versenyében a harmadik helyen végzett.

Az Andrássy út lezárása miatt változik egyes közösségi közlekedési járatok menetrendje is: terelt útvonalon halad a 20-as, a 30-as, a 30A, a 230-as, a 105-ös és a 979-es busz, valamint a 70-es, a 73-as, a 75-ös és a 78-as troli.

Hiénák háborúja a VIII. kerületben! Késelésbe torkollott két taxista vitája Budapesten