Meg kell magyarázni az értelmetlen kerékpársávokat! A kerékpározást népszerűsítené a BKK


    A kerékpáros-közlekedést népszerűsítő programok megvalósítására írt ki közbeszerzési eljárást a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

    Az Európai Unió által finanszírozott kerékpárosbarát infrastruktúra-fejlesztési beruházásokhoz kapcsolódó ajánlati felhívás pénteken jelent meg – közölte a BKK az MTI-vel.


    A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében a fővárosban és a kerületekben – összesen 11 projekthez kapcsolódóan – több, egymásra épülő program valósul meg. A projektek célja, hogy többen használjanak naponta kerékpárt utazási céljaik eléréséhez Budapesten, legyen szó munkába, iskolába járásról, bevásárlásról, vagy napközben a városon belüli ügyintézésről – ismertették.


    A BKK átfogó koncepció kidolgozását és megvalósítását várja az ajánlattevőktől a tervezett eseményekhez, programokhoz kapcsolódóan, mely magában foglalja többi között a népszerűsítő kampányokat, rendezvényeket, valamint a kerékpáros-közlekedéshez és közlekedésbiztonsághoz kötődő oktatási tevékenységet.


    Több mint 56,5 millió forintból valósulhat meg a projekt, az ajánlati felhívás elérhető a ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:185266-2022:TEXT:HU:HTML&src=0 oldalon.